Kulosaaren lapsikaappauksen esitutkinta valmistui – poliisi: Epäilty uhkasi poikaa aseella ja sitoi puuhun

Poliisi on saanut valmiiksi Kulosaaressa tapahtuneen kaappaustapauksen esitutkinnan.

Rikosnimikkeet ovat edelleen panttivangin ottaminen ja törkeä ryöstö.

Pojan huoltajat saivat aamulla 22. huhtikuuta kiristysviestin, jonka mukaan heidän lapsensa oli kaapattu. Poliisi epäilee, että 54-vuotias mies kaappasi pojan tämän koulumatkalta Kulosaaressa.

Poika löytyi myöhemmin samana päivänä fyysisesti hyvässä kunnossa Sipoosta.

–  Poliisi on tiedottanut tapahtumienkulusta aikaisemmin, eikä siihen ole lisättävää. Epäilty kiistää edelleen, että hän liittyisi kaappaamiseen millään tavalla, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss poliisin tiedotteessa.

Kidnappaus keskellä kirkasta päivää 

Yhdeksänvuotias poika oli matkalla kouluun perjantaiaamuna 22. huhtikuuta Kulosaaressa, kun epäilty poliisin mukaan uhkasi lasta aseella ja pakotti hänet autoon. 

Aseella uhkaaminen perustuu lapsen kertomaan, mutta poliisilla ei ole mitään syytä epäillä sitä. Poliisin mukaan poika on kertonut tapahtumista alusta alkaen selkeästi ja johdonmukaisesti.

Sieppauksen jälkeen epäilty lähti ajamaan pois Kulosaaresta. Hän pysähtyi myöhemmin sitomaan pojan nippusiteillä kiinni auton jalkatilaan. Samalla hän peitti pojan kasvot kankaalla ja teipillä.

Poliisin selvityksen mukaan epäilty ajoi autolla Sipooseen, jossa hän jätti pojan metsään. Hän sitoi lapsen kiinni puuhun nippusiteillä. Lisäksi pojan jalat olivat kiinni nippusiteillä ja kasvot edelleen peitettynä.

Epäilty poistui paikalta, ja pian tämän jälkeen poika sai itsensä irrotettua nippusiteistä. Hän käveli läheiselle tielle, josta sivullinen henkilö löysi hänet. Poliisi kiittää kyseistä henkilöä.

– Poika itse toimi tilanteessa poikkeuksellisen rohkeasti. Hän on myös kertonut tapahtumista poliisille erittäin selkeästi ja johdonmukaisesti varsinkin, kun otetaan huomioon hänen ikänsä, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Forss sanoi aeimmin. 

Kulosaaressa siepatusta pojasta ei maksettu lunnaita - tämä tapauksesta tiedetään 1:52
Kulosaaressa siepatusta pojasta ei maksettu lunnaita - tämä tapauksesta tiedetään.

Lue myös:

    Uusimmat