Poliisi selvittää Kaivopuiston benjihyppytornin kaatumista – 150-metrinen torni kaatui mereen ukkosmyräkän aikaan

Tuuli kaatoi 150-metrisen benjihyppytornin mereen – tältä näyttää Helsingin Kaivopuistossa nyt 2:21
Tuuli kaatoi 150-metrisen benjihyppytornin mereen – katso miltä Helsingin Kaivopuistossa näyttää nyt.

Helsingin poliisilaitoskertoo selvittävänsä Kaivopuiston benjihyppytornin tapahtumista ja arvioivansa mahdollisia jatkotoimenpiteitä. Poliisilaitos kertoo käyneensä tapahtumapaikalla yhden partion voimin.

Helsingin Kaivopuistossa perjantaiaamuna kaatunut 150 metriä korkea benjihyppytorni. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa, kertoo Helsingin pelastuslaitos.

Pelastuslaitos sai hälytyksen tapahtuneesta noin kello 6.45. Nosturitornin alapään puomiosa on taipuessaan pettänyt, minkä vuoksi torni on kaatunut mereen. Ajoneuvoalusta oli pysynyt paikallaan rannassa. Puomin pettämissyy on vielä tuntematon.

Ei aiheuttanut vahinkoja

Helsingin pelastuslaitos kertoo käyneensä tarkistamassa myös meressä makaavan maston.

– Meiltä on käynyt väkeä katsomassa vedessä makaavaa tornia veneellä. Siitä ei ole päässyt laajoja öljypäästöjä mereen, vaikka tornista on katkennut johtoja, palomestari Eero Nyman kertoo.

Benjihyppytornin omistaa Sky Breakers. Yritys on järjestänyt Suomessa elämystapahtumia vuodesta 1989 lähtien. Yrityksen verkkosivujen mukaan kaatunut hyppytorni on Suomen korkein. Torni on ollut käytössä useita vuosia Kaivopuiston rannassa.

Yritys ei halua kommentoida vielä tapahtunutta.

Paikalla ukkoskuuro

Ilmatieteen laitoksen mukaan Helsingin Kaivopuiston ja Eiranrannan yli on liikkunut tornin kaatumisen aikaan, ja erityisesti ennen sitä, vahva ukkoskuurorypäs.

–  Käynnissä on ollut tuolloin ukkoskuuro, ja kuuron voimakkain kohta on mennyt juuri tapahtumapaikan yli. Erityisesti noin kello 6.30 aikaan Kaivopuiston alueella on salamoinut useasti, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuomo Bergman kertoo.

Ilmatieteen laitoksen mukaan Helsingissä oli aamulla ennen kello seitsemää kova tuuli. Sääolosuhteiden vaikutusta tornin kaatumiseen ei vielä tiedetä.

Lue myös:

    Uusimmat