Poliisi paljastaa Sastamalan järkyttävän kuolonkolarin taustat: 18-vuotias ajoi huumepäissään ja ilman korttia – kyytiläiset sinkoutuivat autosta ja yksi kuoli

Poliisi on kertonut uusia tietoja Sastamalassa tiistaiyönä tapahtuneeseen kuolonkolariin liittyen. Poliisin mukaan turma-autoa kuljetti 18-vuotias mies, joka oli juuri hankkinut auton.

Sastamalan Tampereentiellä tiistaina aamuyöllä tapahtuneessa onnettomuudessa kuoli yksi nuori.

Autossa oli onnettomuushetkellä kaikkiaan viisi nuorta. Heistä neljä sinkoutui ulos autosta. Vain kahdella kyydissä olleella oli ollut turvavyö. Onnettomuudessa kuollut nuori on yksi ulos sinkoutuneista.

Poliisin mukaan autoa kuljetti 18-vuotias mies, joka oli juuri hankkinut auton. Hän on kuulusteluissa kertonut menettäneensä auton hallinnan.

Miehellä ei ollut ajo-oikeutta ja hän oli käyttänyt huumaavia aineita. Poliisin mukaan auton hallinnan menetys oli johtunut kuljettajan käytöksestä. Asiasta ovat kertoneet auton kyydissä olleet.

Poliisin mukaan auto ajautui ensin vastaantulijoiden kaistalle, sieltä takaisin omalle kaistalle ja sitten jälleen jyrkästi vasemmalle. Tämän jälkeen auto lähti sivuluisuun ja ajautui tien oikealle puolelle viheralueelle. Auto alkoi pyöriä katon kautta ympäri ja päätyi lopulta kevyen liikenteen väylälle.

Poliisi epäilee kuljettajaa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Rikosnimikkeet voivat poliisin mukaan vielä muuttua, kun matkustajien terveydentilaan saadaan selvyyttä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja