Mainos

Poliisi otti kiinni 14 ihmistä myöhään illalla Helsingissä – kansallismieliset eivät meinanneet poistua kokoontumisestaan

Helsingissä poliisi otti myöhään illalla kiinni 14 henkilöä Pikkuparlamentin puistossa järjestetyn kansallismielisten kokoontumisen yhteydessä.

Korjaus 14.4.2019: Jutusta poistettu video, jossa poliisi poisti natsilippuja itsenäisyyspäivän mielenosoituksesta. Lisätty 15.4. kello 18.30: MTV Uutiset sai Julkisen sanan neuvostolta langettavan päätöksen siitä, että video oli harhaanjohtava. Lue koko päätös täältä!

Tilaisuus oli Suomen kansa ensin -liikkeen sekä Reformi-liikkeen järjestämä. Kokoontumisesta oli ilmoitettu poliisille ja sen oli kerrottu päättyvän kello 23:een mennessä.

– Sen jälkeen poliisi meni paikalle, neuvotteli ja antoi määräyksen poistua. Muutoin sieltä henkilöt poistuivat, mutta 14 ihmistä ei noudattanut poliisin antamaa määräystä, kertoi ylikomisario Pekka Höök hieman ennen puoltayötä.

Henkilöt otettiin kiinni ja poliisi kirjasi heille rangaistusvaatimuksen niskoittelusta.

Höökin mukaan kokoontuminen sujui muutoin hyvin rauhallisesti. Paikalla oli muutamia kymmeniä ihmisiä, mutta määrä vaihteli illan aikana.

Aiemmin itsenäisyyspäivän aikana Helsingin poliisi otti kiinni yhteensä kuusi ihmistä. Heidät oli kaikki puoleenyöhön mennessä vapautettu.

Neljä henkilöä otettiin kiinni, kun poliisi poisti hakaristilippuja Pohjoismaisen vastarintaliikkeen kulkueelta. Myöhemmin illalla otettiin kaksi ihmistä kiinni, koska he yrittivät poliisin mukaan häiritä äärioikeiston 612-kulkuetta. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja