Mainos

Järkyttävä onnettomuus vaati nuoren naisen hengen Salossa – Poliisi: "Niin onneton tuuri, junankuljettaja teki kaikkensa"

0:17

24-vuotias nainen kuoli henkilöauton ja junan törmäyksessä Salossa lauantaiaamuna. Poliisin mukaan auto ajautui junaradan ylittävän Vanhan Turuntien sillalta suojakaiteen ohi ja putosi 12 metriä raiteille, minkä jälkeen juna törmäsi siihen.

Yllä olevalla videolla on kuvia Salon turmapaikalta.

Ylikonstaapeli Mika Virolainen Salon poliisista kertoo MTV Uutisille poliisin pitävän tapausta onnettomuutena.

– Tässä on ollut niin onneton tuuri, että auto on ajanut juuri siitä kohtaa ulos ajoradalta, josta on lentänyt junaradalle. Jos ulosajo olisi tapahtunut vähän aikaisemmin tai myöhemmin, auto olisi ajautunut ojaan tai kaiteeseen, Virolainen toteaa.

Virolaisen mukaan nainen oli ajautunut ulos ajoradan suuntaisesti. Poliisi ei ota kantaa siihen, kauanko auto ehti olla junaradalla, ennen kuin törmäys junan kanssa tapahtui.

Junankuljettaja aloitti hätäjarrutuksen

Virolaisen mukaan junankuljettaja on havainnut esteen raiteilla noin 300–400 metriä ennen törmäystä. Hän oli ensin soittanut torvea, mutta havaitessaan, että tiellä on auto, aloitti junankuljettaja hätäjarrutuksen. Junalla oli nopeutta tuolloin noin 140 kilometriä tunnissa.

– Arvio junan törmäysnopeudesta autoon on noin 80 km/h. Juna oli mennyt eteenpäin 100 metriä törmäyskohdasta, auto raahautui junan mukana noin 20 metriä, Virolainen kertoo.

Junan henkilökunta ja matkustajat eivät loukkaantuneet onnettomuudessa, VR kertoo. Onnettomuus aiheutti lauantaina viivästyksiä kaukoliikenteessä Helsingin ja Turun välillä.

"Junankuljettaja teki kaikkensa"

Autoilijan osalta poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemansyyntutkintana. Junankuljettajaa ei epäillä mistään rikoksesta.

– Junankuljettaja teki kaikkensa välttääkseensä törmäyksen, Virolainen toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.