Mainos

Poliisi neuvoo, miten pitää toimia, jos joku yrittää päästä asuntoosi – pelästyneen asukkaan huuto karkotti kimppakämpän hiipparin

Poliisille tulee ilmoittaa välittömästi, jos tuntematon ihminen yrittää päästä sisälle asuntoon, muistuttaa rikosylikonstaapeli Jouni Niskanen Helsingin poliisista.

MTV Uutiset kertoi aiemmin Helsingin Töölössä tiistain vastaisena yönä sattuneesta tapauksesta, jossa tuntematon mies oli yrittänyt päästä sisälle nuorten naisten kimppakämppään kerrostalon eteen pystytettyjen rakennustelineiden kautta.

Taka-Töölön yhteisasunnon asukkaat olivat tehneet rikosilmoituksen vasta aamulla internetissä, koska tekijä oli lähtenyt karkuun erään asukkaan alettua huutaa.

– Jos havaitsee, että joku on tulossa sisään, neuvoisin poistumaan paikalta ja soittamaan poliisille heti, Jouni Niskanen kertoo.

Niskasen mukaan apua tulisi soittaa heti myös siitä syystä, että poliisi voi samalla suorittaa paikalla teknisen tutkinnan.

Niskasen mukaan verkossa tehdyissä rikosilmoituksissa voi olla muutaman päivän viive, minkä takia aikaa voi kulua jo liikaa rikospaikan tutkinnalle.

– Samoin jos palaa vaikka lomamatkalta kotiin ja huomaa, että asunnossa on käyty sillä aikaa, tulisi ilmoittaa heti poliisille.

Rikosylikonstaapeli kertoo, että tapaukset, joissa remontissa olevaan taloon yritetään tunkeutua, ovat Helsingissä melko harvinaisia.

– Vaikea sanoa yksittäistapauksessa, mikä on ollut motiivina. Remontissa oleva talo voi olla ihan eri tekijäkuntaa, joka saattaa etsiä esimerkiksi työkaluja.

Niskanen arvelee, että myös houkuttava tilanne voi joskus tehdä niin sanotusti varkaan. Hänen mukaansa tyypillinen asuntomurto Helsingissä tehdään joko ikkuna tai ovi särkemällä ja usein sellaiseen aikaan, kun asukkaat ovat poissa kotoa.

Hänen mukaansa toisinaan myös päihtyneet ihmiset yrittävät tunkeutua tahallaan toisten asuntoihin.

Niskanen arvelee, että Taka-Töölössä sattunutta tapahtumaa aiotaan tutkia todennäköisesti törkeän varkauden yrityksenä, koska kohteena oli asumiskäytössä oleva huoneisto.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.