Poliisi myi takavarikoidun Teslan hyvään hintaan – kuului miehelle, joka huijasi Veikkaukselta yli puoli miljoonaa

0:46
Katso videolta, mihin kaikkeen muuhun mies käytti Veikkaukselta huijaamansa rahat.

Valtiolle tienasi esitutkinnassa takavarikoidun Tesla-sähköauton huutokaupalla mukavan 55 400 euroa. Sisä-Suomen poliisilaitos myi Tampereella sijaitsevaa autoa Huutokaupat.com-sivustolla.

Teslan sivujen mukaan nelivetoinen Tesla Long Range on perushinnaltaan 59 000 euroa. Lisäominaisuudet nostaisivat hintaa entisestään.

Kyseinen nelivetoinen kahdella sähkömoottorilla varustettu Model 3 on ilmoituksen tietojen mukaan otettu käyttöön huhtikuussa 2020, ja sillä on ajettu ainoastaan 2 800 kilometriä.

– Auto on päätynyt poliisin haltuun esitutkinnan yhteydessä, eikä poliisilla ole tietoa omaisuuden kunnosta, ilmoituksessa kerrotaan.

Huijasi Veikkaukselta yli puoli miljoonaa

Kyseinen Tesla on peräisin vuonna 1999 syntyneeltä mieheltä, joka tuomittiin poikkeuksellisesta Veikkauksen nettipelin huijauksesta

Mies oli löytänyt Lotuskeno-pelistä haavoittuvuuden, jota manipuloimalla hän sai lypsettyä pelin avulla itselleen yli 600 000 euron voitot yli 12 000 pelikierroksen aikana. Mies jopa ohjelmoi huijauksen automatisoineen komentosarjan. 

Mies oli löytänyt verkkopelistä haavoittuvuuden, jota hakkeroimalla hän muutti pelin palautusprosentin yli 500 prosentiksi. Käytännössä peli tämän jälkeen moninkertaisti jokaisen siihen käytetyn euron.

Rikokset tapahtuivat keväällä 2020. Mies tuomittiin törkeästä petoksesta 1 vuoden 8 kuukauden ehdolliseen vankeuteen tunnustettuaan tekonsa.

"En tiennyt, että kyseessä on rikos"

Mies ei itse kuulusteluissa pitänyt toimiaan rangaistavina eikä ollut mielestään hakkeroinut mitään.

– Olen siis pelannut peliä pelin kehittäjien omilla rajoituksilla. Kuka tahansa voisi käyttää tätä haavoittuvuutta ja siihen ei tarvitse mitään erityisiä laitteita, mies kertoi kuulusteluissa.

– En tiennyt että kyseessä on rikos. En ole murtautunut mitenkään mihinkään Veikkauksen järjestelmään. En ole myöskään tehnyt mitään tietohyökkäystä Veikkausta kohtaan.

Kertoi löytäneensa haavoittuvuuden vahingossa

Mies kertoi opiskelleensa koodaamista 10-vuotiaasta ja kuvaili poliisille tietoteknistä osaamistaan monipuoliseksi ja laajaksi. Hän kertoi myös opiskelleen alaa ammattikoulussa, mutta lopettaneen sen kesken.

– Minusta tuntui, että opetin siellä opettajia eikä toisinpän, hän kuvaili.

– Minulle on kehittynyt tähän koodaamiseen ajattelumaailma ja osaan ajatella asioita tietoteknisestä. Löysin tämän haavoittuvuuden vähän niin kuin vahingossa, hän kuvaili.

Törsäsi voitot tehokkaasti

Mies ei käyttänyt Veikkaus-voittojaan vain sähköautoon.

Mies muun muassa vuokrasi omakotitalon Tampereen Pispalasta, kalusti sen ja osti porealtaan. Taloon hän palkkasi itselleen kotiapulaiset. Lisäksi hän hankki sähköpotkulautoja, skootterin, matkan Disneyworldiin ja erilaista tekniikkaa drone mukaan luettuna.

Lisäksi taloon hankittiin kissa ja koira. Mies kertoi kuulusteluissa hankkineensa rahoilla myös huumeita. 

Miehen lisäksi rahoja käytti hänen kihlattunsa.

Tuomion mukaan miehelle jäi Veikkaukselle maksettavaksi runsaat 436 000 euroa.

Toinen kotia hoitaneista arveli, ettei mies tai hänen kihlattunsa olleet pahoja ihmisiä.

– He halusivat vain pitää hauskaa ja nauttia kesästä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja