Nuori mies hakkeroi Veikkauksen nettipelin ja muutti sen rahaa sylkeväksi kassakoneeksi – tienasi yli puoli miljoonaa ja osti Teslan

Huijarit ja hakkerit nakertavat luottamusta digitaalisiin järjestelmiin 8:37
Huijarit ja hakkerit nakertavat luottamusta digitaalisiin järjestelmiin – Uutisaamun vieraana Digi- ja väestötietoviraston pääsihteeri Kimmo Rousku

Nuori mies onnistui muuttamaan Veikkauksen Lotuskeno-nettipelin rahantekokoneeksi viime vuoden keväällä. Yli puolen miljoonan saaliin hän käytti muun muassa sähköauton hankintaan.

Mies oli löytänyt verkkopelistä haavoittuvuuden, jota hakkeroimalla hän muutti pelin palautusprosentin yli 500 prosentiksi. Käytännössä peli tämän jälkeen moninkertaisti jokaisen siihen käytetyn euron. Hän myös ohjelmoi komentosarjan, joka automatisoi huijauksen.

Pelaamalla yli 12 500 kierrosta manipuloitua peliä, mies onnistui saamaan pelitililleen yli 600 000 euron voitot, joista yli 540 000 euroa hän siirsi pankkitileilleen.

Asuinkumppani pesi rahaa

Rikoksella hankitut rahat oli käytetty ilmeisesti esimerkiksi dronen, Tesla-henkilöauton ja uima-altaan hankintaan, sillä muun muassa nämä esineet määrättiin menetettäväksi valtiolle.

Teosta syytettiin itse petoksen tehneen miehen lisäksi tämän samanikäistä asuinkumppania, joka oli ottanut vastaan kymmeniä tuhansia euroja kyseisiä varoja ostosten tekemiseen.

Epäillyt tunnustivat tekonsa oikeudessa ja olivat itse myötävaikuttaneet rikoksen selvittämiseen.

Viranomaisten auttaminen pienensi tuomiota

Vuonna 1999 syntynyt mies tuomittiin törkeästä petoksesta 1 vuoden 8 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Asuinkumppani tuomittiin törkeästä rahanpesusta 6 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Tuomiota laski epäiltyjen oma myötävaikutus asian selvittelyssä, muussa tapauksessa syyttäjä olisi vaatinut miehelle huomattavasti yli kahden vuoden tuomiota.

Tuomio on lainvoimainen.

Video: Lipsahtiko salasanasi hakkereille uudessa valtaisassa tietovuodossa? Asiantuntija kertoo, miten nyt on syytä toimia

Lipsahtiko salasanasi hakkereille uudessa valtaisassa tietovuodossa? Asiantuntija kertoo, miten nyt on syytä toimia 7:43


Lue myös:

    Uusimmat