Poliisi joutuu painimaan välillä paitsi rikollisten myös isojen siivekkäiden kanssa: "Kansallislintu laittoi lujaa kampoihin ja nokki päälakea kirotun kipeästi"

0:58
8-vuotias Klaara kuvasi vaikuttavan luontodokumentin kesällä 2020 – joutsenien hurja taistelu tallentui kameralle

Poliisi törmää työssään monenlaisiin ”vastustajiin”. Yksi Lounais-Suomen poliisilaitoksen komisarion Joonas Tikan sinnikkäimmistä painikumppaneista on ollut pulaan joutunut joutsen.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen komisario Joonas Tikka ihailee tuoreessa Twitter-päivityksessään kollegan otteita joutsenen kiinni ottamisessa.

– Ammattimiehen otteet kollegalla! Takavuosina laitoimme joutsenen maijan perään keskeltä moottoritietä pasteeraamasta. Ihan painimatta sitä ei silloin saatu kiinni, kansallislintu laittoi lujaa kampoihin ja nokki kirotun kipeästi, Tikka muistelee päivityksessään.

"Joutsen ohjasi moottoritien liikennettä ja autoilijat tekivät paniikkiratkaisuja"

Tapauksesta on noin 20 vuotta.

– Sähkölinjoihin törmännyt joutsen ohjasi moottoritien liikennettä Paimiossa ja autoilijat tekivät paniikkiratkaisuja, Tikka kertoo.

– Se saatiin kiinni poliisin toppatakilla huputtamalla, ja siitä huolimatta se sähisi ja nokki meitä päälakeen.Joutsenen nokka on kova ja kaula lihaksikas.

Matkalla hoitolaan lintu tuijotti poliiseja ”maijan” välitilan ikkunasta äkäisen näköisesti.

– Lintu päätyi kaupungin eläinhoitolan altaaseen toipumaan ja sai seurakseen ranskanleivän.

Sisä-Suomen poliisi pelasti siipeensä saaneen ”ruman ankanpoikasen”

Sisä-Suomen poliisilaitoksen väki on ollut eläinpelastustehtävissä viimeksi eilen.

”Sisupoliisi” kertoo Twitterissä poliisipartion olleen pelastamassa joutsenta Kyrönlahdessa. 

– Siuron lintumiehen puhelinkonsultaation perusteella siipensä sulat vaurioittanut ruma ankanpoikanen pääsi kokeilemaan toipumista Siuronkosken suliin vesiin. Pidetään huolta sekä ihmisystävistä että eläinystävistä, päivityksessä kehotetaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja