Poliisi joutui puuttumaan polkupyöräilijöiden toimintaan 352 kertaa – kaksi rikettä ylitse muiden

Polkupyöräilijä oli ajaa suoraan poliisiauton alle Järvenpäässä 0:16
Liikennesääntöjä rikkonut polkupyöräilijä oli ajaa suoraan poliisiauton alle Järvenpäässä, mutta onneksi ratin takana oltiin hereillä. Tapaus sattui syksyllä 2020.

Poliisi valvoi niin sanottujen suojattomien tienkäyttäjien liikennekäyttäytymistä ja turvallisuutta maanantaina 3. lokakuuta. Seurauksena oli iso määrä huomautettavaa.

Poliisi kohdisti tehostettua valvontaa kevyeen liikenteeseen ja sen huomioimiseen tämän viikon maanantaina. Sanktioita jaettiin muun muassa jalkakäytävällä ajelleille polkupyöräilijöille sekä kevyiden sähköajoneuvojen, kuten sähköpotkulautojen, kuljettajille, mutta myös autoilijoille.

– Valitettavasti huomautettavaa löytyi kaikkien tienkäyttäjäryhmien toiminnasta. Eniten puututtavaa oli jälleen jalkakäytävillä, joilla liikkui sinne kuulumattomia ajoneuvoja kuljettajineen, Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Kallio sanoo tiedotteessa.

Valtaosa pyöräilijöille jaetuista 352 huomautuksesta tai liikennevirhemaksusta annettiin jalkakäytävällä tai punaisia päin ajamisesta. Sähköpotkulautojen ja muiden kevyiden sähköajoneuvojen kuljettajat keräsivät 158 sanktiota pääasiassa jalkakäytävällä ajamisesta. 47 jalankulkijaa narahti punaisia päin kävelemisestä.

Kallio muistuttaa, että vain alle 12-vuotias saa pyöräillä jalkakäytävällä. Hänkin tosin vain siinä tapauksessa, että toiminta ei aiheuta huomattavaa haittaa jalankululle.

Moottorikäyttöisten ajoneuvojen kuljettajat saivat väistämisvelvollisuuksiensa laiminlyönnistä yhteensä 64 huomautusta ja sakkoa.

Poliisi julkaisi videon törttöilystä, joka vei kortin kahdelta kuljettajalta 0:06
KATSO MYÖS: Poliisiauton kamera tallensi Audin ja Bemarin kuljettajien hengenvaarallisen tempun. Kummaltakin lähti kortti.

Lue myös:

    Uusimmat