Poliisi etsii aktiivisesti Kivimäkeä – ei noudattanut tänään määräystä saapua poliisiasemalle

MTV kysyi Kivimäeltä paosta vain hetki ennen katoamistaan – näin kuului vakuuttava vastaus 0:58
MTV kysyi aiemmin Kivimäeltä hänen pakoriskistään, näin hän vastasi tuolloin.

Aleksanteri Kivimäki ei ole ilmoittautunut tänään poliisille.

Vastaamo-syytetty Aleksanteri Kivimäki on etsintäkuulutettu.

Helsingin hovioikeus on määrännyt Aleksanteri Kivimäen uudelleen vangittavaksi, mutta häntä ei ole tavoitettu. 

Poliisin mukaan Kivimäki on määrätty ilmoittautumaan Espoon pääpoliisiasemalla, mutta hän ei ole noudattanut tänään määräystä.  

Länsi-Uudenmaan poliisi tekee aktiivisia toimenpiteitä Kivimäen tavoittamiseksi. Ylen mukaan etsintään on pyydetty apua keskusrikospoliisilta.

Kivimäki kiisti aiemmin Helsingin Sanomille pakoilevansa viranomaisia. Hän sanoi HS:lle olevansa Espoossa ja että hänet tullaan "varmasti näkemään oikeudessa.”

Kivimäen asianajaja Peter Jaari kertoi aiemmin MTV Uutisille ettei tiedä missä Kivimäki on, mutta hän ei ole pakenemassa.

– Kehotin ilmoittautumaan, mutta hänen viestinsä oli, että nähdään viimeistään ensi viikolla käräjäoikeudessa ja luotan siihen että hän sinne ilmestyy, jollei poliisi tavoita häntä aiemmin, Jaari kommentoi viestitse. 

Kivimäkeä syytetään lokakuun lopulla alkaneessa oikeudenkäynnissä muun muassa törkeästä tietomurrosta ja törkeästä kiristyksestä. Syyttäjät vaativat Kivimäelle seitsemän vuoden vankeusrangaistusta yhteensä yli 21 000 uhriin kohdistuneista rikoksista.

Lue myös:

    Uusimmat