Poliisi epäilee: Yhdeksän miestä varasti lähes 140 000 euron edestä ilotulitteita Kaarinassa

Poliisi takavarikoi ja palautti omistajalle huomattavan osan ilotulitteista. Osa ilotulitteista oli myyty, käytetty tai välitetty eteenpäin.

Poliisi on selvittänyt suuren ilotulitevarkauden, josta on epäiltynä yhdeksän henkilöä. Anastettujen ilotulitteiden arvo on noin 138 000 euroa. Varkaus tapahtui Kaarinassa, Varsinais-Suomessa.

Suuri määrä ilotulitteita varastettiin murtautumalla lukittuun tilaan aikavälillä 18.–25. joulukuuta. Rikoksista epäiltynä on yhdeksän henkilöä, joista suurin osa on esitutkinnan aikana ollut myös kiinniotettuna. Kaikki epäillyt ovat täysi-ikäisiä nuoria miehiä.

Lounais-Suomen poliisi on tutkinut rikoskokonaisuutta kahtena törkeänä varkautena sekä yhtenä varkauden yrityksenä. 

Anastettujen ilotulitteiden yhteenlaskettu arvo on noin 138 000 euroa. Poliisi takavarikoi ja palautti omistajalle huomattavan osan ilotulitteista. Osa ilotulitteista oli myyty, käytetty tai välitetty eteenpäin.

Näin varkaus paljastui

Rikosasia tuli poliisin tietoon niin sanotusti pimeänä rikoksena. Pimeällä rikoksella tarkoitetaan tilannetta, jossa poliisilla ei alkuvaiheessa ole tietoa tekijästä tai tekijöistä.

– Tutkijat pääsivät nopeasti epäiltyjen jäljille ja he ovat tehneet mittavan työn rikoksen selvittämiseksi, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Tommi Kosunen kommentoi poliisin tiedotteessa.

Esitutkinnassa on suoritettu useita kiinniottoja sekä kotietsintöjä, paikanetsintöjä ja takavarikkoja anastetun omaisuuden palauttamiseksi.

– Iso osa ilotulitteista oli jo ehditty hävittämään, joten voisi todeta, että tässä saatiin palautettua kaikki se, mitä oli palautettavissa, Kosunen toteaa.

Esitutkinta on valmistumassa lähiaikoina. Tämän jälkeen asia siirtyy syyteharkintaan. 

Lue myös:

    Uusimmat