Poliisi ampui apua soittanutta 11-vuotiasta poikaa Yhdysvalloissa – "Hän ei ollut tehnyt mitään väärää"

Kotihälytystä hoitamaan saapunut poliisi ampui 11-vuotiasta lasta rintaan Yhdysvaltain Mississippissä viime viikon lauantaina. Perhe vaatii, että poliisi erotetaan ja asetetaan syytteeseen törkeästä pahoinpitelystä. 

Reuters kirjoittaa, että 11-vuotias Aderrien Murry oli soittanut hätänumeroon äitinsä pyynnöstä kotonaan viime lauantaina paikallista aikaa aamuneljältä. Syy hätäpuheluun oli, että mies – ABC Newsin mukaan Murryn oma isä – uhkaili hänen äitiään.  

Hälytystä hoitamaan saapunut poliisi, Greg Capers, oli Reutersin siteeraaman perheen asianajajan Carlos Mooren mukaan ”kärjistänyt” tilanteen.

Asianajajan mukaan poika oli aseeton ja seurasi Capersin antamia ohjeita, kun Capers ampui poikaa rintaan. Sairaalahoitoon kuljetettu lapsi pääsi kotiutui viime keskiviikkona, kertoo CNN.

"Hän ei ollut tehnyt mitään väärää"

Asianajaja vaatii Capersin vartalokamera-videon julkistamista ja vastustaa tälle tutkinnan ajaksi määrättyä palkallista vapaata. 

– Me vaadimme oikeutta. 11-vuotias musta poika Indianolan kaupungissa oli piirua vaille menettää henkensä. Hän ei ollut tehnyt mitään väärää ja kaiken oikein, Moore sanoi Reutersin mukaan.

Pieni mielenosoittajien ryhmä piti istumalakon perheen kanssa kaupungintalolla torstaiaamuna.

Poliisilaitokselta ei ole kommentoitu asiaa Reutersille.

Tapaus on viimeisin esimerkki afroamerikkalaisiin kohdistuneesta poliisiväkivallasta. Viime tammikuussa uutisoitiin Tyre Nicholsinkuolleen, kun poliisit pahoinpitelivät hänet hengiltä liikennerikkomuksesta alkaneen takaa-ajon jälkeen.

Vuonna 2020 kerrottiin, että huumeratsiaa tehneet poliisit ampuivatBreonna Taylorin kuoliaaksi tämän kotona. Surullisenkuuluisa on myös Black Lives Matter -liikkeen alulle sysännyt George Floydintapaus. Floyd kuoli vuonna 2020 poliisiväkivallan seurauksena. 


Lue myös:

    Uusimmat