17-vuotias kuljettaja kuoli poliisin luotiin Yhdysvalloissa, video ei herkille

Vartalokameraan tallentui järkyttävä tilanne Yhdysvalloissa – nuori kuljettaja kuoli poliisin luotiin 1:09
Tämä järkyttävä tilanne päättyi 17-vuotiaan kuljettajan kuolemaan – videon katsomista ei suositella herkille.

Ampumavälikohtaus Yhdysvaltojen Washingtonissa päättyi nuoren tummaihoisen kuljettajan kuolemaan. Uutistoimisto Reuters julkaisi alun perin Washingtonin poliisin julkaiseman vartalokameravideon tapahtumien kulusta.

Yhdysvaltalaiset tutkijat ilmoittivat keskiviikkona aloittavansa kansalaisoikeustutkinnan poliisin aseenkäytöstä, joka johti 17-vuotiaan Dalaneo Martinin kuolemaan maaliskuussa. Uhrin perhe vaatii Martinin ampunutta poliisia syytteeseen.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisi sai ilmoituksen varastetusta ajoneuvosta. Videolla näkyy tilanne kahden eri poliisin vartalokameroista kuvattuna heidän löydettyään kyseisen ajoneuvon. Martin oli tuolla hetkellä kuljettajan paikalla nukkumassa.

Yksi poliiseista lähestyi Martinia ajoneuvon takaoven kautta ja kehotti häntä pysymään paikoillaan.

Martin kuitenkin lähti välittömästi herättyään liikkeelle autolla, joka oli vain muutaman sekunnin kuluttua jo tuntuvassa vauhdissa. Takapenkillä ollut poliisi jäi loukkuun varastettuun pakoautoon.

Videolla kuuluu liikkuvan auton kyytiin jääneen poliisin käskyt pysähtyä. Hetken kuluttua poliisi kaivoi aseensa esiin ja osoitti sillä kuljettajaa.

– Päästä minut pois. Pysähdy, tai ammun.

Muutaman sekunnin kuluttua poliisi ampui Martinia. Laukaus on sensuroitu videolta, mutta tilanteen katsominen voi järkyttää herkimpiä.

"Erittäin järkyttävää"

Auto törmäsi ampumisen jälkeen läheiseen taloon. Poliisin mukaan kuljettaja kuoli tapahtumapaikalle.

Yhdysvaltain syyttäjänvirasto luonnehti lausunnossaan vartalokameran materiaalia "erittäin järkyttäväksi".

– Hengen menettäminen on aina traagista, mutta erityisen sydäntä särkevää on, kun siihen liittyy lapsi.

Martinin perheen asianajaja Jade Mathis kertoi Reutersin mukaan Washington Postille, että poliisin julkaisema vartalokameramateriaali aiheutti omaisissa surua ja vihaa.

Martinin ampuneen poliisin henkilöllisyyttä ei ole annettu julkisuuteen. Mathiksen mukaan perhe haluaa, että Martinin ampunut poliisi tunnistetaan, irtisanotaan työstään ja asetetaan syytteeseen.

Lue myös:

    Uusimmat