Poliisi teki ratsian väärään osoitteeseen ja ampui viattoman miehen kotiovelleen USA:ssa

Jenkkipoliisit erehtyivät talosta ja ampuivat ovelle aseen kanssa saapuneen isännän 0:12
Katso poliisin julkaisemalta vartalokameravideolta, miten täysin viattoman Robert Dotsonin kuolemaan kotiovella johtaneet tapahtumat etenivät.

Yhdysvaltain viranomaiset tutkivat kuolemantapausta, jossa poliisi surmasi viattoman miehen erehdyttyään talosta.

New Mexicon osavaltion Farmingtonissa poliisit surmasivat 52-vuotiaan Robert Dotsonin sen jälkeen, kun he saivat hälytyksen perheväkivallasta, uutisoi muun muassa CNN.

Hälytyksen saaneet poliisit olivat erehdyksissä menneet Dotsonin osoitteeseen hälytyksen kohteena olleen osoitteen sijaan, osavaltion poliisi kertoi lausunnossaan.

– Olen aivan murtunut. Herra Dotson ei ollut tämän puhelun kohteena, Farmingtonin poliisipäällikkö Steve Hebbe sanoi Facebookissa julkaistussa videolausunnossa.

– Tämä tapaus on aivan uskomattoman traaginen ja olen äärimmäisen pahoillani, että olemme tässä tilanteessa, hän jatkoi.

Poliisien saavuttua paikalle Dotsonia oli pyydetty saapumaan ovelle, jonka hän oli avannut käsiase kädessään. Poliisi avasi tulen ja Dotsoniin osui CNN:n mukaan ainakin yksi laukaus. Hän kuoli tapahtumapaikalle välittömästi.

Poliisin tiedotteen mukaan kotona niin ikään ollut Dotsonin vaimo ei loukkaantunut ammuskelussa.

Osavaltion poliisi kertoo, että on epäselvää, kuinka monta poliisia paikalla oli ja kuinka moni heistä käytti asetta. Poliisi ei ole myöskään kertonut, ampuiko surmattu Dotson lainkaan kohti poliisia.

Ampumista tutkii parhaillaan New Mexicon osavaltion poliisi.

Jo toinen vastaava tapaus lyhyen ajan sisällä

CNN kirjoittaa, että Dotsonin ampuminen ja muut viimeaikaiset  vastaavanlaiset tapaukset korostavat vaarallisia seurauksia, joita voi syntyä poliisin toimiessa väärässä osoitteessa.

Uusin ampumatapaus tapahtui vain päivä sen jälkeen, kun viranomaiset kohdistivat hyökkäyksen väärään osoitteeseen bostonilaisessa hotellissa.

Yhdysvaltain armeijan taktinen henkilöstö ja FBI suorittivat harjoituksia ja tekivät ratsian väärään hotellihuoneeseen pidättäen viattoman Delta Airlinesin työntekijän. Poliisin mukaan he olivat saaneet epätarkkoja tietoja kohteesta.

CNN:n lainvalvonta-analyytikko John Miller sanoi, että ainoa tapa operatiivisiin haasteisiin on harjoitella todellisessa kaupunkiympäristössä. Hänen mukaansa virheellisiin osoitteisiin meneminen on noloa poliisille, mutta mahdollisesti tappavaa niin viattomille siviileille kuin viranomaisille.

Vuonna 2021 Chicagon kaupunginvaltuusto maksoi lähes kolme miljoonan dollarin korvaukset sairaanhoitajalle, jonka kotiin tehtiin erehdyksessä poliisin ratsia hälytyksen tehneen henkilön hatarien tietojen perusteella.

Lue myös:

    Uusimmat