Poimi oikeat tuoksut kodin joka huoneeseen – ja varo vääriä tuoksuja!

Mitä kodin tuoksuihin tulee, pari vaniljantuoksuista kynttilää ei välttämättä ole tarpeeksi. Poimi joka huoneeseen eri tuoksut!

Yksi tuoksukynttilä ei riitä tuomaan kotiisi persoonallisuutta, jota se kaipaa, muistuttaa BrightNest-sivusto. Kun joka huoneessa on eri tuoksu, korostuu jokaisen tilan oma, ainutlaatuinen persoonallisuus.

Kokeile tuoksukynttilöiden lisäksi myös tuoksutikkuja, hajustesekoituksia ja suihkutettavia huonetuoksuja.

Näin valitset tuoksun kotisi jokaiseen huoneeseen.

Keittiö ja ruokailuhuone

Keittiö ja ruokailuhuone ovat parhaita paikkoja, maukkaille ruokapohjaisille aromeille. Kokeile mausteisia tuoksuja, kuten timjamia tai basilikaa tai kokeile tuoreita tuoksuja, kuten omenaa, kurkkua tai päärynää.

Vältä kukkaistuoksuja, sillä ne voivat häiritä tarjoilemasi ruoan makua ja hajua.

Olohuone

Olohuone on paikka, jossa tuoksu voi eniten muuttaa muotoaan. Valitsemasi tuoksun, joka täyttää olohuoneen, tulisi olla sellainen, joka kuvaa päivän aktiviteettia. Jos päivääsi kuuluu rentoutumista, pysyttele pehmeissä kukkaistuoksuissa, kuten ruusunlehdissä tai pionissa.

Jos taas toimit juhlien emäntänä, kannattaa valita tuoksu, jonka vieraasi huomaavat. Valitse tuoksuksi sellainen, joka kuvastaa iloista, sosiaalista tunnelmaa, kuten villimarja tai passionhedelmä.

Kylpyhuone

Kylpyhuoneessa tuoksulla on ehkä eniten merkitystä. Raikkaan kylpyhuoneen salaisuus? Käytä tuoksuja, jotka tuovat mieleen puhtauden, kuten puhtaat pyykit ja meren tuoksut. Ja jos epäilyttää, kokeile sitrustuoksuja! Sitruuna, greippi, appelsiini ja limetti sopivat kaikki tähän tarkoitukseen.

Vältä raskaita, voimakkaita tuoksuja, jos kylpyhuoneesi on pieni.

Makuuhuone

Täytä makuuhuoneesi tuoksuilla, jotka saavat sinut tunnelmaan. Kokeile luonnollisia, sukuviettiä kiihottavia tuoksuja, kuten parfyymeistä tuttuja laventelia, jasmiinia ja santelipuuta.

Jos olet enemmän huolissasi yöunistasi, kokeile rauhoittavia, stressiä helpottavia ja aromaterapeuttisia tuoksuja – esimerkiksi vaniljaa, joka auttaa saamaan unenpäästä kiinni, tai eukalyptusta ja minttua, jotka auttavat madaltamaan stressitasoja.

Lähde: BrightNest

Lue myös:

    Uusimmat