Poikkeuksellinen pyyntö: Interpol kaipaa vihjeitä 22 murhatun naisen tunnistamiseksi – vanhin tapaus vuodelta 1976

Poikkeuksellinen pyyntö: Interpol kaipaa vihjeitä 22 murhatun naisen tunnistamiseksi – vanhin tapaus vuodelta 1976 1:49
Katso millaisista tapauksista on kyse.

Kansainvälinen rikospoliisijärjestö Interpol pyytää Euroopan kansalaisten apua henkirikoksen uhreiksi joutuneiden naisten tunnistamiseen. Vanhin tapaus on vuodelta 1976.

Naisten ruumiit on löydetty Belgian, Alankomaiden ja Saksan alueilta, mutta Interpolin mukaan ruumiit on voitu tuoda muualta tutkinnan vaikeuttamiseksi.

Joidenkin naisten kasvoista on tehty tietokonemallit, joiden avulla heidän tunnistamisen toivotaan helpottuvan. Joidenkin tatuoinneista ja tunnistettavista esineistä on julkaistu kuvia.

Interpol kutsuu operaatiota nimellä "Tunnista minut" (engl. Operation Identify Me). 

– Näitä 22 naista yhdistää se, että kenelläkään heistä ei ole nimeä ja he ovat todennäköisesti kuolleet väkivallan seurauksena, Interpolin dna-yksikön koordinaattori Susan Hitchin kertoo.

Interpol etsii tunnistusapua tapauksissa, joista vanhin on vuodelta 1976. Kyseinen tapaus tunnetaan nimellä "Tyttö parkkipaikalla".

Vaeltajat löysivät noin 13-20 vuotiaan naisen ruumiin Alankomaista, mutta sen uskotaan tuodun Saksan puolelta. Poliisi uskoo tytön kuolleen samana vuonna, kun hänen ruumiinsa löydettiin.

Toinen tapaus on vuodelta 1991. Naisen ruumis löytyi tuolloin sadevesikaivosta Holsbeekin kylästä, noin 40 kilometrin päästä Brysselistä. Ruumiin uskotaan olleen kaivossa jopa kahden vuoden ajan.

Katso artikkelin alussa olevalta videolta, millaisista tapauksista on kyse.

Lue myös:

    Uusimmat