Podcast: Jorma Uotinen kohtasi Lontoon matkallaan yllättäen prinsessa Dianan: "Pakko oli katsoa"

Jorma Uotinen sivaltaa Alexander Stubbia – paljastaa presidentin videolle tallentuneen asumokan: ”Näin ei voi olla” 0:29
Videolla: Jorma Uotinen sivaltaa Alexander Stubbia – paljastaa presidentin videolle tallentuneen asumokan.

Jorma Uotinen päätyi yllättäen samaan balettinäytökseen prinsessa Dianan kanssa Lontoossa 1990-luvulla.

Tanssilegenda ja Tanssii Tähtien Kanssa  -tuomari  Jorma Uotinen  muistelee hänen ja Sami Sykön  podcastissa Sami & Jorma  matkojaan Lontooseen ja erästä tiettyä matkaa 1990-luvulla, kun hän päätyi tapaamaan yllättäen prinsessa Dianan

Kohtaaminen tapahtui kuuluisassa, baletistaan tunnetussa Sadler's Wells -teatterissa. Tuolloin Uotinen, joka toimi tuohon aikaan Kansallisbaletin johtajana, oli mennyt teatteriin tavatakseen venäläisballerina-koreografi Natalia Makarovan. Uotinen halusi saada aikaan sopimuksen Makarovan vierailusta Kansallisbaletissa, ja tämä vierailulla onnistuikin. 

Tämän lisäksi prinsessa Diana sattui olemaan samassa näytöksessä, jonka yleisöön myös Uotinen päätyi. 

– Tämä totta on. Tämä oli sellainen vammautuneille lapsille omistettu näytös iltapäivällä ja prinsessa oli tämän suojelijana.

Uotisen kertomusta kuultuaan Sykkö pyysi tätä vielä tarkentamaan sitä hetkeä, kun hän oli samassa katsomossa prinsessa Dianan kanssa. 

– Olet ainoa tässä podcast-studiossa, joka on ilmielävänä nähnyt prinsessa Dianan. Minä olen nähnyt muita kuninkaallisia, mutten koskaan prinsessa Dianaa. Voitko kertoa, miltä hän näytti, kuinka hän oli pukeutunut, miten hän käyttäytyi?

Dianalla oli yllää Uotisen mukaan musta kotelomekko, jossa "ei ollut juurikaan hihoja", sekä kolminkertainen helminauha, joka oli koristeltu edessä roikkuvalla medaljongilla. 

– Se oli tavattoman elegantti, tyylikäs, niinkuin kuninkaallisen kuuluu. 

Sykkö myös tiedusteli, "hohtiko Diana" yleisössä ollessaan sisäistä valovoimaansa. Uotinen tarkensi, ettei nähnyt prinsessaa teatterin katsomossa, vaan sen ulkopuolella. 

–  Siinä kun hän seisoi, siinä oli herroja ympärillä ja keskustelu oli siinä, niin kyllä hänessä oli tietysti semmoinen oma rojalistinen valovoimansa, että pakko oli katsoa, Uotinen muistaa. 

Prinsessa Diana menehtyi vuoden 1997 elokuussa auto-onnettomuudessa Pariisissa. Hän oli kuollessaan 36-vuotias. 

Lue myös:

    Uusimmat