Pitkä aviomies huomasi muutoksen vaimonsa päälaella – saattoi pelastaa naisen hengen

Tällaisia ovat ihosyövän oireet 2:14
Koska tulee huolestua? Tällaisia ihosyövän oireet ovat.

Caitlin Jonesin melanooma paljastui, kun hänen pitkä aviomiehensä huomasi luomen muuttaneen muotoaan Caitlinin päälaella.

On Caitlin Jonesin onni, että hänen aviomiehensä on häntä noin 30 senttiä pidempi. Miehen ansiosta amerikkalaisen Caitlinin, 30, melanooma nimittäin löytyi ajoissa.

Mies huolestui luomesta

Kaikki alkoi keväällä 2020. Caitlinin mies katsoi vaimonsa päätä ja huolestui.

– Hän sanoi: "Luulen, että tämä luomi muuttaa muotoaan. Se näyttää vähän hassulta", Caitlin kuvaili Today-sivustolle.

Aluksi luomi oli vain pieni piste Caitlinin päässä. Aviomies kuitenkin havaitsi nopean muutoksen,

– Se muutti kynän terän kokoisesta [pisteestä] ehkä amerikkalaisen 10 sentin kolikon kokoiseksi noin 1,5 kuukaudessa. Ehkä kampaaja olisi huomannut, mutten käynyt kampaajalla, Caitlin muistelee.

– Jos mieheni siis ei olisi huomannut sitä, asiat olisivat menneet nopeasti aivan eri tavalla.

"Kun sain tiedon puhelimitse, se lähes pysäytti sydämeni"

Samasta luomesta oli otettu koepala jo 2016, ja koronapandemian vuoksi Caitlin oli haluton lähtemään lääkäriin: hän ei halunnut luoda jonoja lääkäriin "turhan takia". Vuosia aiemmin tutkimuksessa ei ollut paljastunut mitään huolestuttavaa.

Aviomies kuitenkin patisti Caitlinin lääkäriin. Se kannatti: koepala paljasti melanooman, joka piti leikata.

– Kun sain tiedon puhelimitse, se lähes pysäytti sydämeni, lääkärin avustajana toimiva Caitlin kuvailee.

– Sitä aina olettaa, että kaikki on hyvin, ja sitten tuollaiset uutiset ikään kuin suistavat kaiken raiteiltaan. Olen itsekin lääketieteellisellä alalla, hoidan potilaita ja elän terveellisesti.

Teini-Iässä Caitlin kuitenkin oli työskennellyt hengenpelastajana rannalla ja saanut paljon aurinkoa, minkä lisäksi hän oli käynyt nuorena aikuisena solariumissa. Solariumin ja pahanlaatuisen ihosyövän yhteyksistä on olemassa näyttöä.

Pää leikattu jo kahdesti

Caitlin on leikattu jo kahdesti, ja vielä edessä on yksi leikkaus. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lopulta Caitlinin päästä poistettiin lähes tennispallon kokoinen ihoalue. Hänelle tehtiin ihosiirre. Hänen päänsä on leikattu jo kahdesti, ja vielä edessä on yksi leikkaus. Hänen imusolmukkeistaan ei tutkimuksissa löydetty syöpää.

Nyt Caitlin on raskaana ja odottaa esikoistaan; viimeinen leikkaus tehdään lapsen synnyttyä. Syöpäkokemus muutti Caitlinin asennetta.

– Värit ovat nyt kirkkaampia, elämä ei ole tauolla. On tärkeää nauttia ajasta, joka meillä on, huolehtia rakkaistamme ja itsestämme. Mitään ei saisi pitää itsestäänselvänä.

Katso myös: Kaikista luomista ei tarvitse olla huolissaan, vaikka ne näyttäisivätkin erikoisilta! Ihotautien ja allergologian erikoislääkäri näyttää, millaisista luomista  ei tarvitse olla huolissaan:

Lue myös:

    Uusimmat