Nicola kävi solariumissa ennen lomamatkoja, koska rusketus teki itsevarmemmaksi – varoittaa nyt seurauksista

Tällaisia ovat ihosyövän oireet 2:14
Näin ihosyöpä oireilee!

Brittinainen kertoo Daily Mailin haastattelussa ihosyövästään.

Brittiläisellä Nicola Rudgella, 34, oli tapana käydä solariumissa ennen lomareissuja, jotta iho näyttäisi matkalla mahdollisimman hyvältä. Hän oli käynyt solariumissa parikymppisestä lähtien.

Kauneushoitoalan yrittäjä ja pienen lapsen äiti Nicola tapasi käydä solariumissa viisi tai kuusi kertaa ennen matkaa. Lomamatkoja tuli tehtyä vuodessa kolme tai neljä.

Ruskettunut iho sai hänet tuntemaan olonsa itsevarmemmaksi hänen ollessaan rannalla bikineissä ja shortseissa. Auringonottamisesta nauttinut nainen kertoo, että hän ei aina käyttänyt edes pienen suojakertoimen aurinkorasvaa.

Omituinen luomi herätti epäilykset

Viime joulukuussa Nicola huomasi, että hänen oikeassa reidessään oli tumma, kohonnut luomi, jolla näytti olevan ikään kuin ”häntä”. Koska hänen äidillään Elizabethilla oli ollut melanooma, Nicole varasi lääkäriajan.

Melanooman seurauksena Elizabeth oli saanut aivokasvaimen, jonka vuoksi hän kuoli 11 vuotta sitten 53-vuotiaana. Äidin syövän arvellaan alkaneen isosta tummasta luomesta, joka hänellä oli ollut kädessään teini-ikäisestä lähtien. Hän ei ollut koskaan käynyt tarkastuttamassa sitä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Nicolan isä William oli kuollut pitkälle edenneeseen virtsarakon syöpään. Hän menehtyi viime vuonna.

Diagnoosina melanooma

Nicola sai lähetteen lisätutkimuksiin. Luomi poistettiin ja se vietiin tutkimuksiin.

Kolme viikkoa myöhemmin Nicola sai kuulla, että hänellä oli melanooma. Hänelle tehtiin toinen leikkaus, jossa poistettiin lisää ihoa alkuperäisen luomen ympäriltä. Imosolmukkeista luomen läheltä otettiin koepala, koska haluttiin selvittää, oliko melanooma levinnyt. Lisäksi Nicolan kädestä poistettiin yksi luomi varotoimenpiteenä.

Tällä hetkellä Nicola odottaa tutkimusten tuloksia. Hän halusi kertoa kokemuksensa, jotta muut osaisivat olla varovaisia auringonottamisen kanssa ja tarkkailla luomiaan mahdollisten muutosten vuoksi. Niitä havaitessa pitäisi mennä käymään lääkärissä.

Varoituksen sanoja muille

Nicola ei tahdo kuitenkaan saarnata aiheesta liikaa. Jokainen on vastuussa omista teoistaan eikä hän tuomitse niitä, jotka toimivat toisin.

– Itse aion kuitenkin tästä lähtien olla tarkempi auringon, oman kehoni ja luomieni suhteen. 

– Tämä ei myöskään ole minun kohdallani perinnöllistä. Minulle sanottiin, että oli vain karmea sattuma, että sekä minulla että äidilläni oli tämä.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat