Mainos

Pitääkö häissä tarjoilla alkoholia? Morsiamen pohdinta hääsivustolla aiheutti kiistaa

Muutaman vuoden päähän häitään suunnitteleva morsian aiheutti varsinaisen myräkän pohtiessaan hääsivustolla, järjestääkö alkoholittomat häät.

On monia sellaisia hääperinteitä, joita voi viilailla tarpeen mukaan morsiusparin näköiseksi, eikä kukaan pistä sitä pahakseen.

Joihinkin hääperinteisiin sitä vastoin ei tulisi monenkaan mielestä kajota. Yksi tällaisista perinteistä on alkoholin nauttiminen häissä – kuuluu asiaan, eikö? Eihän tästä pitäisi edes keskustella: ilman avointa baaria kenelläkään ei ole hauskaa. Miten voidaan nostaa morsiusparille maljaakaan, jos lasissa ei ole kuohuvaa?

Wedding Bee -hääsivuston käyttäjä ja tuleva morsian KaitlynRose30 uskaltautui kuitenkin pohtimaan ääneen mahdollisuutta alkoholittomista häistä, kertoo Mirror.

– Sulhaseni ja minä olemme suunnitelleet häitämme kuin hullut, ja yritämme päättää, haluamme todella alkoholia häihimme. Suurin osa hänen suvustaan pystyy juomaan – ja myös juo – paljon, ja asiat voivat eskaloitua nopeasti. Minun sukuni sitä vastoin pärjää ilmankin, morsian kirjoitti sivustolla.

Nainen kyseleekin sivuston muilta käyttäjiltä ajatuksia alkoholittomista häistä. Hän perustelee asiaa myös rahansäästöllä.

"Vastaisin kutsuun kieltävästi"

Mutta onko reilua, että muut eivät voi juoda sen vuoksi, etteivät sulhasen sukulaiset kestä alkoholia? Asia jakoi sivuston käyttäjien mielipiteen.

– Jos tietäisin etukäteen, että häät olisivat alkoholittomat, vastaisin kutsuun luultavasti kieltävästi, kommentoi eräs.

– Se on melko epäreilua, että vain siksi, ettei hänen puolen sukunsa osaa kontrolloida itseään, muutkaan vieraat eivät voi rentoutua drinkin kanssa, sanoi toinen.

Jotkut käyttäjät kertoivat omista kokemuksistaan alkoholittomissa häissä.

– Osallistuin ensimmäisiin alkoholittomiin häihin muutama viikko sitten. En innostunut.

"Järkevää ja ymmärrettävää"

Monen mielestä syyn sysääminen sukulaisten niskaan oli vain tekosyy piheyden takana.

– Lakkaa käyttämästä tekosyytä, että ette tarjoa alkoholia siksi, että muut ihmiset eivät kestä sitä. Teidän ei pitäisi yrittää kontrolloida aikuisia. Jos he humaltuvat ja käyttäytyvät tyhmästi, se on heidän oma vikansa. Oikea syy sille, miksette halua tarjota juomia, on se, ettette halua maksaa sitä, mikä on ihan järkevää ja ymmärrettävää, totesi eräs.

Jotkut kuitenkin totesivat, että ajatus alkoholittomista häistä on muuten hyvä, mutta yksi lasi kuohuvaa olisi hyvä olla kilistelyä varten.

Myös vieraiden mahdollisuus ostaa itse juomia baarista nostettiin esille. Tämän vaihtoehdon myötä morsiusparin ei itse tarvitsisi maksaa juomia.

Koska asiaa pohtiva morsian suunnitteli iltapäivähäitä, jotka eivät jatkuisi myöhään yöhön, monen mielestä alkoholittomuus oli ymmärrettävä ajatus.

Äänestys

Pitääkö häissä tarjota alkoholia?

Kyllä

Ei

Pitääkö häissä tarjota alkoholia?

Kyllä 36%

Ei 64%

36%
64%
ääniä 1011 kpl

***

Lähde. Mirror

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.