Pirteitä makuja aasian maista

Alkukesä on nautiskeltu uusilla perunoilla ja sillillä. Nyt saattaa kulinaristi kaipailla jo uusia tuulia. Kesään kuuluu kuitenkin raikkaus, joten miltä kuulostaisi ruoka aasialaisittain sävytettynä. Kokeile vaikkapa seesamilohta limettikastikkeessa pirteän couscousin kera.

Lohi käy loistavasti myös rapujuhlien alkuun tai jopa pääruoaksi. Ja jos couscous ei säväytä, sopii lohen kanssa tarjottavaksi myös uudet perunat tai vain raikas vihreä salaatti.

Arkea puolestaan voi piristää thaimaalaisilla mauilla tai tuulahduksella intialaista kasviscurrya.

Ja jos jauhopeukaloa kolottaa kannattaa ehdottomasti kokeilla persiljakurrutettua sämpyläkruunua. Näyttävä tarjottava on omiaan rapujuhlien naposteluun, lasten kanssa puuhasteltavaksi tai vaikka mökkipäivän piristeeksi. Kestävä taikataikina paranee vain jääkaapissa kohotessaan sekä ennen leipomista kuin sen jälkeenkin.

Kulinaristin kannattaa viikon tapahtumista poimia ainakin Farmari maatalousnäyttely Kuopiosta sekä Kajaanin asuntomessut. Miten toimivia ratkaisuja keittiöihin on keksitty? Lähetä kokemuksesi Makuja & Viinit keskustelupalstalle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja