- 2 dl kuohukermaa
- 1 l vaniljajäätelöä
- 150 g vaniljahalvaa
- 10 kpl piparkakkuja
- lisäksi 8-10 kpl pipareita kastikkeeksi
- siirappia
Vatkaa kerma vaahdoksi. Pehmennä toisessa astiassa vaniljajäätelö sähkövatkaimella ja murenna joukkoon pieninä murusina halva sekä piparkakut. Lisää kermavaahto ja sekoita maut sekaisin. Kaada seos silikonivuokaan. Pakasta vähintään muutama tunti ja kumoa jäädykkeet lautaselle piparkakkujen päälle ja tarjoile siirapin kanssa. Tämä resepti vie kielen mukana.
Parhaan jälkiruokareseptini opin kotitalouskoulussa muutama vuosi sitten. Sen jälkeen hieman muunneltuani alkuperäistä ohjetta siitä on tullut bravuurini, jota on tarjottu niin jouluaterian päätteeksi kuin isän 60-vuotisjuhlillakin. Toki se sopii juhlistamaan myös ihan tavallista tiistai-päivää, sen verran yksinkertaisesta, mutta niin ihanasta herkusta on kyse.
Resepti: Mia Levander