Joulupulla on monelle klassikko. Pienten lasten kanssa pullat voivat olla tonttuja, possuja, nalleja jne. Pullille koristeeksi tai taikinan sisään voi laitaa piparitaikinaa. Maukasta joulupullaa saat, kun leivot pulla- ja pipari-taikinalevyistä kierrepullaa.
Myös Seijan vinkki on kätevä: tee valmiista pakastepullista joulupuusteja. Hieman ideaa kehittelemällä syntyy jouluinen pullakranssi. Ensi vuonna Leivontanurkan reseptit ovat mukana aina lauantaisin myös Radio Novalla!
Piparintuoksuista joulua ja maistuvaa vuotta 2007 kaikille palstaani seuraaville!
Piparikierrepullat
- 1 pkt pullataikinaa (600 g pakaste) tai annos omaa pullataikinaa
- 1 pkt laktoositon pipari-, perinteinen piparkakku- tai cookies suklaamurotaikinaa (400-500 g)
- Voiteluun: kananmunaa
- Pinnalle: raesokeria
Valmista pullataikina itse alla olevan ohjeen mukaan. Yhteen annokseen riittää puolet normaalista puolen litran pullataikina-annoksesta. Tai käytä valmiina pakastealtaasta saatavia pullataikinalevyjä. Kaaviloi kohonnut pullataikina n. 60 x 30 cm:n isoksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi, kuten korvapuusteja tehdessä. Kaaviloi pullataikinalevyn päälle pehmeäksi sulaneet pipari- tai suklaamurotaikinalevyt, ohueksi ja yhtä suureksi levyksi kuin on pohja pullataikinasta.

