Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Piparikierrepullat

Piparikierrepullat
PiparikierrepullatMyllyn Paras
Julkaistu 20.12.2006 11:56(Päivitetty 14.08.2007 08:46)


Joulupulla on monelle klassikko. Pienten lasten kanssa pullat voivat olla tonttuja, possuja, nalleja jne. Pullille koristeeksi tai taikinan sisään voi laitaa piparitaikinaa. Maukasta joulupullaa saat, kun leivot pulla- ja pipari-taikinalevyistä kierrepullaa.

Myös Seijan vinkki on kätevä: tee valmiista pakastepullista joulupuusteja. Hieman ideaa kehittelemällä syntyy jouluinen pullakranssi. Ensi vuonna Leivontanurkan reseptit ovat mukana aina lauantaisin myös Radio Novalla!

Piparintuoksuista joulua ja maistuvaa vuotta 2007 kaikille palstaani seuraaville!

Piparikierrepullat

  • 1 pkt pullataikinaa (600 g pakaste) tai annos omaa pullataikinaa
  • 1 pkt laktoositon pipari-, perinteinen piparkakku- tai cookies suklaamurotaikinaa (400-500 g)
  • Voiteluun: kananmunaa
  • Pinnalle: raesokeria

Valmista pullataikina itse alla olevan ohjeen mukaan. Yhteen annokseen riittää puolet normaalista puolen litran pullataikina-annoksesta. Tai käytä valmiina pakastealtaasta saatavia pullataikinalevyjä. Kaaviloi kohonnut pullataikina n. 60 x 30 cm:n isoksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi, kuten korvapuusteja tehdessä. Kaaviloi pullataikinalevyn päälle pehmeäksi sulaneet pipari- tai suklaamurotaikinalevyt, ohueksi ja yhtä suureksi levyksi kuin on pohja pullataikinasta.

Kääri kerrostaikina rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa pullasta viipaleita ja laita ne muffinivuokiin. Kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaisiksi. Voitele kohonneet piparipullat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Pullataikina

  • 3 dl maitoa
  • 30 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 muna
  • 8-9 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 75 g voita tai margariinia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta haluamasi muotoisia pullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele ne munalla ja koristele raesokerilla ennen paistamista.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Joulukorvapuustit Seijan tapaan

PiparipuustitPiparipuustitMyllyn Paras

8 kpl

  • 1 pss korvapuusteja
  • ½ pkt pipari- tai piparkakkutaikinaa (500 g)

Leikkaa kohmeisesta tai hiukan sulaneesta piparitaikinalevystä sentin paksuisia siivuja leveyssuunnassa yhteensä 16 kpl. Aseta aina pari ohutta taikinasiivua kunkin korvapuustin keskelle. Mikäli annat puustien sulaa, voit painaa piparitaikinaa vaossa hieman pullan sisään. Paista korvapuustipussin ohjeen mukaan.

Resepti: Seija Flyström, Myllyn Paras Oy

VINKKI: Saat kätevästi jouluisen pullakranssin, kun laitat raa’at piparikorvapuustit ympyrän muotoon kiinni toisiinsa leivinpaperille uunipellille ja annat niiden paistua kranssiksi.

Vinkki: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Tässä on oikea tapa leikata graavilohiSydänkohtauksen riski nousee huomattavasti jouluaattona – lääkäri listaa kolme syytä"Seeprajuominen" on nyt selkeä ilmiö joulupöydässäJoulupöydän juustot kuntoon: Asiantuntija kertoo, miksi paksukaan homekerros ei aina ole vaarallinenMeteorologi Jenna paljasti kolmen päivän ruokavalionsa: "En suosittele tätä kenellekään"Kaivoluoto vs. Syrjänen: Kaksi tapaa tehdä graavilohi, mutta kumpi on parempi?

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:56
    Jouluruoka

    Tässä on oikea tapa leikata graavilohi

  • Eilen17:59
    Sydänterveys

    Sydänkohtauksen riski nousee huomattavasti jouluaattona – lääkäri listaa kolme syytä

  • Eilen16:44
    Jouluruoka

    "Seeprajuominen" on nyt selkeä ilmiö joulupöydässä

  • Eilen15:13
    Jouluruoka

    Joulupöydän juustot kuntoon: Asiantuntija kertoo, miksi paksukaan homekerros ei aina ole vaarallinen

  • Eilen12:20
    Jouluruoka

    Meteorologi Jenna paljasti kolmen päivän ruokavalionsa: "En suosittele tätä kenellekään"