Pikkujoulujen kinkku-tomaattihyrrät

Leivo illanviettoon kätevästi pakastetaikinasta pieniä suolaisia hyrriä. Tässä ohjeessa on käytetty Isoa Lehtitaikinalevyä, josta saa hieman lisää kaulimalla kunnon ison levyn. Tarjoile lehtevät herkut glögin tai punaviinin kera.

Noin 30 kpl

1 pkt Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyjä (600 g)

Täyte:
200-300 g savu- tai palvikinkkua
150 g aurinkokuivattuja tomaatteja valutettuna
200 g pippurituorejuustoa
1-2 tl rakuunaa

Ota taikina ajoissa sulamaan. Hienonna kinkku ja tomaatti pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne tuorejuustoon, mausta seos rakuunalla.

Kauli Lehtitaikinalevyä puolet leveämmäksi kokoon noin 30 x 40 cm. Levitä huoneenlämpöinen täyte taikinalevylle. Kääri levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla).

Laita rulla sauma alaspäin jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

Leikkaa rullasta noin 1 cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne joko sellaisenaan uunipellille tai muffinivuokiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia kauniin värisiksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat