Pikavippikierteeseen ajautunut Jani Toivola avoimena velkojen aiheuttamasta häpeästä – "Asiat olivat liian kipeitä ja tuoreita"

Ex-kansanedustaja Jani Toivola on Seiskan ja Ilta-Sanomien mukaan ajautunut kymmenientuhansien eurojen pikavippikierteeseen. Toivola kertoo Instagramissa hakeneensa apua tilanteeseen.

Seiska ja Ilta-Sanomat uutisoivat aiemmin, että ex-kansanedustaja Jani Toivola on ajautunut pikavippikierteeseen.

Toivola kommentoi keskiviikkona asiaa ensimmäistä kertaa Instagram-tilillään julkaisemassaan pitkässä kirjoituksessa. Hän paljastaa osanneensa odottaa, että asia nousee esiin lehdistössä ja kertoo avoimesti velkakierteen aiheuttamasta häpeästä.

– Halusin kuitenkin pysyä hiljaa, koska asiat olivat liian kipeitä ja tuoreita eikä omia rajoja kannata ylittää siksi, että pelkää muita, kirjoittaa ex-kansanedustaja.

Hän kertoo kirjoituksessaan asioiden olevan hänen elämässään nyt paremmalla tolalla ja sanoo hankkineensa apua tilanteessa.

Kirjoituksessaan Toivola luonnehtii viimeisen vuoden olleen täynnä suuria muutoksia hänen elämässään. Hän muistuttaa kirjoituksessaan, ettei pikavippikierteeseen aina ajauduta hetken päähänpistosta. 

– Pikavippi on liian helppo ja laiska sana kuvaamaan sitä, mitä olen itsessäni viimeisen vuoden aikana joutunut kohtaamaan. Ja uskon, että näin on monen ylivelkaantuneen kohdalla. Asiat on paljon syvemmällä ja isomman työn takana. Jako tyhmiin ja järkeviin tai vastuuttomiin ja viisaisiin ei riitä.

Toivola kiittää kirjoituksessaan perhettään ja ystäviään heiltä saamastaan tuesta. Hän kehottaa myös muita samanlaisessa tilanteessa olevia hankkimaan apua mahdollisimman pian.

– Jos sulla on velkaongelmia, niin en voi tarpeeksi painottaa, että kannattaa hakea apua heti tänään. Ei ole mitään sellaista minkä vuoksi menettäisit ihmisarvosi tai etteikö asioita saataisi ajan kanssa korjattua, hän kannustaa.

Toivola toimi vihreiden kansanedustajana vuosina 2011–2015.

IS kertoi maanantaina, että Helsingin käräjäoikeus antoi viime viikolla tuomion Toivolan asiassa, joka koski velkasuhteeseen perustuvaa saatavaa. Toivola velvoitettiin maksamaan pikaluottofirmalle 1 154 euroa korkoineen.

Toukokuussa, eli noin kuukautta aiemmin Helsingin käräjäoikeus määräsi Toivolan maksamaan puolestaan luottokorttiyhtiölle 10 047 euroa korkoineen.

Lisäksi Toivolaa vastaan on Helsingin käräjäoikeudessa vireillä viisi muuta velka-asiaa, joita ei ole vielä ratkaistu. Suurin yksittäinen velkasumma on noin 35 000 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat