Jani Toivola on ollut alusta asti kaksin tyttärensä kanssa – paljasti Puoli Seitsemän -ohjelmassa riipaisevan totuuden yksinhuoltaja-arjestaan

7:51
Jani Toivola tahtoi isäksi niin paljon, että sen tunsi myös fyysisesti

Yksinhuoltaja-arjestaan avoimesti kertova Jani Toivola myöntää Puoli Seitsemän -ohjelmassa, että hänen on ollut vaikeaa pyytää apua tukiverkoltaan.

Jani Toivola jätti kansanedustajan tehtävät vuosi sitten. Ex-kansanedustaja on jakanut avoimesti sosiaalisessa mediassa kokemuksiaan yksinhuoltajuudesta.

Toivola kuvaili keskiviikkona koskettavasti Ylen Puoli Seitsemän -ohjelman haastattelussa elämäänsä 6-vuotiaan tyttärensä kanssa, jota hän kutsuu somessa hellitellen Pantteriksi. Tyttären äiti on mukana tämän elämässä, mutta päävastuu lapsesta on Toivolalla.

Hän sanoi olevansa kiitollinen siitä, että hänellä ja esikouluikäisellä tyttärellä on myös laaja ystävä- ja tukiverkko apunaan. 

– Hän oli kaksi päivää vanha, kun me tultiin laitokselta kahdestaan kotiin. Kyllä siinä heti tajusi, että me ei pärjätä, jos ei meidän elämässä ei ole muita ihmisiä, pohti Toivola.

Toivola kuitenkin puhui Susanna Laineen ja Mikko Kekäläisen haastattelussa rehellisesti myös yksinhuoltajuuden ikävämmästä puolesta: Apua ei ole aina ollut helppoa pyytää, vaikka hän on yrittänyt tehdä siitä helpompaa vuosien mittaan.

– Huomasin jopa, että kun pyysin äiti tai siskoja, oli läsnä epäilys, että haluavatkohan he, tai kokevatkohan he, että me ollaan raskaita tai joku riippa, joka täytyy huomioida, Toivola myönsi.

–Toisaalta sitä on vaan oppinut avaamaan suunsa ja luottamaan siihen, että ihmiset sanovat, jos he eivät pysty. 

Vuonna 2011 eduskuntaan noussut Toivola ehti haaveilla vanhemmuudesta vuosia ennen kuin hänestä lopulta tuli isä.

– Olihan se iso unelma, jota oli kantanut mukana monta vuotta. Ehkä jossain vaiheessa se muuntui ihan sellaiseksi fyysiseksi tunteeksi, vietiksi tai tarpeeksi hoivata. Ehkä se on se biologinen osa meissä, joka varmistaa, että elämä jatkuu, mies kertoi alkuvuodesta 2018 Huomenta Suomen haastattelussa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja