Pihaleikit kunniaan: Tervapata

Tervapata on monelle tuttu leikki koulun liikunta- ja välitunneilta. Tervapata ei suuria järjestelyjä vaadi, joten se on vahva ehdokas kesän pihaleikkeihin.

Ennen leikin aloittamista maahan piirretään suuri ympyrä. Yksi pelaajista on tervankeittäjä, joka menee ympyrän keskelle. Muut asettuvat tasaisesti ympyrän reunoille ja piirtävät ympärilleen puoliympyrän muotoisen "pesän".

Keittäjä lähtee kiertämään pataa siten, että hänellä on kädessään pieni esine, kuten avain tai keppi. Jossain vaiheessa keittäjä pudottaa esineen yhteen pesään ja lähtee juoksemaan ympäri pataa takaisin pesälle.

Kun toinen leikkijä huomaa pesäänsä pudotetun esineen, hän poimii esineen käteensä ja lähtee juoksemaan vastakkaiseen suuntaan tarkoituksenaan ehtiä takaisin pesälle ennen keittäjää.

Se kumpi on pesällä ensin, saa jäädä niille sijoilleen ja toisesta tulee keittäjä. Toisesta pelaajasta tulee keittäjä myös, jos hän ei huomaa pesäänsä pudotettua esinettä.

Jos keittäjä ei saa pelaajia hämättyä, voidaan sopia, että keittäjä vaihtuu automaattisesti esimerkiksi kahden kierroksen välein.

Lue myös:

    Uusimmat