Pihajuhlat pääsiäiseksi? Näin onnistut!

Pääsiäiseksi on luvattu lämmintä ja kaunista ilmaa. Miksi et järjestäisi vaikka pihajuhlia sään salliessa ja ota kaikki irti keväästä? Näillä vinkeillä pihajuhlien järjestäminen sujuu entistäkin helpommin.

Pienet ex tempore –pihajuhlat onnistuvat hienosti ilman sen kummempia valmisteluita, mutta hiukankin isompia juhlia kannattaa suunnitella etukäteen.

Toimiva tapa aloittaa suunnittelu on vanha kunnon muistilista.

– Ensimmäiseksi kannattaa tehdä lista, johon kirjataan ylös esimerkiksi vierasmäärä, teema, tarjoilut ja ohjelma. Samalla voi miettiä, haluaako juhliin rentoa vai vähän juhlavampaa tunnelmaa, vinkkaa markkinointikoordinaattori Riikka Leskinen JYSK:stä.

– Suunnitelman pohjalta on helppo katsoa, mitä tarvittavaa kotoa jo löytyy, mitä pitää vielä hankkia, kuka ostokset tekee ja millä aikataululla.

Hyvissä ajoin kannattaa tarkistaa myös se, että piha näyttää esittelykelpoiselta juhlia varten. Istutuksiin saa tarvittaessa lisäväriä helpoilla ruukkuasetelmilla, esimerkiksi isoihin ruukkuihin laitetuista runkoruusuista.

Sivupöydillä lisätilaa tarjoiluille

Puutarhan kalusteryhmä saa kätevästi juhlavan ilmeen esimerkiksi uusilla pehmusteilla ja tyynyillä sekä huovilla, joille voi olla käyttöä illan viiletessä.

Jos istumapaikkaa ei löydy kaikille, kannattaa turvautua kokoontaitettaviin pöytiin ja pinottaviin tuoleihin.

– Kevyet kalusteet saa tarvittaessa napattua nopeasti esille, jos juhliin tulee yllätysvieraita. Ylimääräisille pöydille kannattaa myös varata servietit ja pöytäliinat, jotta yllätysvieraille ei tule kuokkavierasoloa, Leskinen sanoo.

– Jos juhlissa tarjotaan pientä naposteltavaa tukevampaa ruokaa, kokoontaitettavat pöydät toimivat myös kätevänä laskutilana tarjoiluille ja likaisille astioille.

Kun ilta hämärtyy, lyhdyt ja aurinkovalot tuovat puutarhaan tunnelmaa. Niistä voi tehdä kauniita asetelmia kukkaistutusten kanssa tai niillä voi rajata kulkureittejä.

– Lyhdyt näyttävät kauniilta myös vaikkapa puiden oksiin ripustettuna.

Katos suojaa paahteelta ja sateelta

Kun Suomessa juhlitaan ulkona, pitää aina varautua myös yllätyksiin sään suhteen. Oli yllätys sitten sadekuuro tai hiostava helle, ratkaisu on sama.

– Iso aurinkovarjo tai paviljonki suojaa sekä porottavalta auringonpaisteelta että sateelta. Jos luvassa on tuulinen päivä, paviljonki pitää kiinnittää tukevasti, jotta se ei lennähdä naapurin puolelle. Esimerkiksi isot kivet tai vedellä täytetyt kanisterit toimivat hyvin painoina, neuvoo Riikka Leskinen JYSK:stä.

Helteellä paviljongin sivuseinät kannattaa jättää auki, jotta ilma kiertää paremmin. Sateella taas seinät tarjoavat lisäsuojaa.

– Paviljongin voi vaikka koristella lyhdyillä tai valonauhalla, jotka luovat ihanaa tunnelmaa myös sateen sattuessa. Kun puitteet ovat kunnossa, voi huoletta keskittyä juhlimiseen.

Lähde: Deski

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat