Pienten lasten vanhemmat pakenevat kylpyhuoneeseen – tämäkö on sitä kuuluisaa omaa aikaa?

Kukapa ei haluaisi omaa aikaa, rauhassa, yksin? Kylpyhuoneessa sitä saa, kertoo tutkimus. Katso myös miten suomalainen mies mieluiten kylpee.

Joka viides suomalainen nainen pitää kylpyhuonetta aistillisena paikkana, jossa on lupa nauttia.

Joka kymmenes on myös sitä mieltä, että kylpyhuone on paikka, jossa saa viettää hetken itsekseen. Tämä käy ilmi kylpyhuonekalusteita valmistavan Villeroy & Boch Gustavsbergin tekemästä tutkimuksesta.

– Aikaisemmin kylpyhuone liitettiin ensisijaisesti hygieniaan. Nykyisin se on lisäksi paikka, jossa nautitaan ja joka tarjoaa mahdollisuuden olla hetken yksin. Tätä mieltä ovat erityisesti pienten lasten vanhemmat, kertoo Rebecca Duvemyr, Villeroy & Boch Gustavsbergin PR- ja viestintäpäällikkö.

Naiset yksin, miehet yhdessä

Vain joka kymmenes nainen haluaa kumppaninsa mukaan kylpyammeeseen, kun suomalaiset miehet puolestaan viettävät kylpyhetken mieluiten juuri kumppaninsa kanssa.

Kylpyamme suosiossa

Tutkimukseen vastanneista lähes joka neljäs nainen käyttäisi mieluummin kylpyammetta kuin suihkua. Eniten kylpyammeesta pitävät vuokra-asunnoissa ja suurissa kaupungeissa asuvat.

Joka kolmas suomalainen nainen käyttää kylpyhuoneessa hyväntuoksuista kylpyöljyä tai -vaahtoa. 

Suomalaiset miehet viettävät kylpyhuoneessa mahdollisimman vähän aikaa, heistä joka viides alle 10 minuuttia päivässä. Naiset viihtyvät kylpyhuoneessa pidempään: joka kolmas käyttää kylpyhuonetta 20–30 minuuttia päivässä.

Tutkimuksen toteutti markkinatutkimusyritys YouGov ja siihen osallistui 4016 vastaajaa Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta.

Lähde: Villeroy & Boch Gustavsberg Oy 

Lue myös:

    Uusimmat