Pian selviää minkä nimen Harry ja Meghan valitsevat lapselleen – näitä veikataan

8:39
Herttuatar Meghanin laskettu aika lähestyy.

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin lapsi syntyy pian, ja nimien arvuuttelu käy kiivaana. 

Kuninkaallinen lähtölaskenta on alkanut, ja herttuatar Meghanin laskettu aika lähenee päivä päivältä. Tulevaa vauvan syntymästä vanhempien lisäksi innoissaan on myös suuri joukko faneja, jotka hädin tuskin malttavat odottaa tietoa vauvan sukupuolesta ja esimerkiksi syntymäpainosta.

Erityistä kiinnostusta herättää tulevan pikkukuninkaallisen nimi. Mieliä askarruttaa se, aikovatko prinssi Harry ja herttuatar Meghan antaa pienokaiselleen perinteisen kuninkaallisen nimen vai päätyvätkö he johonkin erikoisempaan nimeen.

Prinssi William ja hänen puolisonsa herttuatar Catherine ovat nimenneet kaikki kolme lastaan perinteitä kunnioittaen. Prinssi Georgella on sama nimi kuin isoisoisoisällään kuningas George VI:lla, joka hallitsi maata ennen kuningatar Elisabetia. Pariskunnan ainoa tytär, prinsessa Charlotte taas nimettiin isosisänsä prinssi Charlesin mukaan ja myös pienimmällä lapsista, prinssi Louisilla, on kaima – kaukaisempi lordi Louis Mountbatten. Kaikkien lasten nimillä on näin ollen syvempi merkitys, ja nimet ovat kulkeneet kuninkaallisessa suvussa jo monen sukupolven ajan.

Onko kukaan kuninkaallisesta perheestä sitten antanut lapselleen perinteistä poikkeavan nimen? Tottahan toki, esimerkiksi prinsessa Beatricen ja hänen sisarensa prinsessa Eugenien nimet edustavat uusia tuulia, ja myös prinsessa Anne aikoinaan valitsi tyttärelleen Zara Tindallille uudenaikaisen nimen. Tindall jatkoi samoilla linjoilla nimetessään omat tyttärensä Miaksi ja Lenaksi.

Vaikka perinteitä rikkovien nimien antamista katsotaankin nykyään suopeammin, oletettiin kuitenkin prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen erityisasemansa vuoksi valitsevan lapsilleen suvussa kulkeneet nimet. Erityisasema viittaa tässä tietysti siihen tosiasiaan, että prinssi William kruununperijänä mitä luultavimmin nousee jonakin päivänä maan valtaistuimelle.

Diana, Amy vai Kylie? Entä jos Harry ja Meghanin lapsi on poika? Kuulemma Harvey tai Travis. Kaikki nämä nimet on nostettu esiin keskustelussa tulokkaan nimestä. Modernia tvistiä antaisi jokainen edellä mainitun nimen kaltainen valinta, ja ainakin osa faneista olisi innoissaan. Herttuatarparin maun kehutaan joka tapauksessa olevan niin kultivoitunut asiassa kuin asiassa, että todennäköisesti Harry ja Meghan osaavat nimetä lapsensakin kauniisti.

Lähde: CheatSheet

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja