Leijonat selvitti Tanskan kovan haasteen – tämä on MM-puolivälieräpaikan tilanne nyt

Hannes Björninen lakaisee Suomelle vihdoin 1–0 Tanskaa vastaan 0:56
Tämä Hannes Björnisen 1–0-maali vapautti Leijonien pelin päätöserässä.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue voitti Tanskan MM-kisojen A-lohkon ottelussa maalein 3–1. Suomi pitää voitolla MM-puolivälieräpaikan omissa käsissään.

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Leijonat lähti otteluun valtavat paineet niskassaan. Sen oli käytännössä pakko voittaa ottelu, jotta paikka MM-puolivälierissä olisi mahdollinen.

Ottelu eteni maalittomana kaksi ensimmäistä erää. Varsinkin toinen erä oli Leijonille todella vaikea. Tanska oli siirtyä ottelun puolivälin tienoilla johtoon, mutta maali hylättiin maalivahdin häirinnän vuoksi.

Leijonat pelastuu: Tanskan johtomaali hylätään 1:40
Leijonat pelastuu: Tanskan johtomaali hylätään

Tanska jatkoi keskimmäisellä kaksikymppisellä hurjaa myllytystä, mutta Suomi välttyi takaiskuilta.

Myös Leijonat sai toisessa erässä kiekon verkkoon. Iiro Pakarisen irtokiekkomaali kuitenkin sekin hylättiin.

Leijonilta vietiin maali – tämä ei kelvannut tuomareille 1:34
Leijonilta vietiin maali – tämä ei kelvannut tuomareille

Päätöserään lähdettiin siis maalittomasta tilanteesta. Ajassa 43:26 Leijonien peli vapautui kuin taikaiskusta. Hannes Björninen lakaisi päätykiekosta 1–0-johtomaalin, joka rentoutti Suomen otteita selvästi.

Hannes Björninen lakaisee Suomelle vihdoin 1–0 Tanskaa vastaan

Lisää tuli vain puolitoista minuuttia myöhemmin. Rasmus Rissanen tinttasi uransa ensimmäisen MM-kisamaalin ja Suomen kahden maalin johtoon.

Leijonat kahden maalin johtoon – Rasmus Rissaselle ensimmäinen MM-kisaosuma 1:02
Leijonat kahden maalin johtoon – Rasmus Rissaselle ensimmäinen MM-kisaosuma

Maalien myötä Suomi oli ottelun loppuun selkeästi kuskin paikalla. Tanskan yllätysvalmius nosti kuitenkin päätään vielä ottelun lopussa. Alexander True toi juutit maalin päähän, kun ottelua oli pelaamatta hieman alle kaksi minuuttia.

Tanska aiheutti vielä sydämentykytyksiä seuraavassa vaihdossa, mutta ei onnistunut tasoittamaan. Pekka Jormakka vapautti Leijonat piinasta ja livautti kiekon tyhjään maaliin 3–1-loppunumeroiden merkiksi.

Suomi pitää siis voiton myötä MM-puolivälieräpaikan omissa näpeissään. Leijonat nousee lohkossa nyt kymmeneen pisteeseen. Lohkon viidentenä on Itävalta, jolla on seitsemän pistettä. Kummallakin joukkueella on vielä yksi ottelu jäljellä.

Mikäli Suomi ja Itävalta päätyvät lohkossa tasapisteisiin, Itävalta ottaa nelospaikan, sillä se voitti maiden keskinäisen kamppailun.

Itävalta pelaa tiistaina jo päivällä Isoa-Britanniaa vastaan. Se on otteluun selkeä ennakkosuosikki. Suomi pelaa iltaottelussa Sveitsiä vastaan. Leijonat joutuu todennäköisesti siis raapimaan kovalta sveitsiläisnipulta vähintään yhden pisteen, jotta puolivälieräpaikka varmistuu.