Petteri Sihvonen tyrmää SM-liigajoukkueiden poikkeuksellisen toiminnan – "Ruotsalaiset olivat tässäkin viisaampia"

9:04
Petteri Sihvonen oli Uutisaamun vieraana keskustelemassa niin NHL:stä kuin SM-liigastakin.

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen ei pidä SM-liigaseurojen tavasta haalia nuoria pelaajia lyhyillä lainasopimuksilla NHL-organisaatioista.

Maailmalla yhä jylläävä koronaviruspandemia pisti jääkiekkokalenterin täysin uusiksi. NHL:ssä pelataan vielä Stanley Cupin finaaleita, vaikka tavallisesti uusi kausi on käynnistynyt lokakuussa. Nyt uuden kauden alku saattaa venähtää jopa vuodenvaihteeseen.

Tästä johtuen useat NHL-organisaatioiden nuoret pelaajat ovat hakeutuneet lainalle Euroopan kiekkokaukaloihin pitääkseen pelituntumaansa yllä. SM-liigaan onkin tullut hurja määrä nuoria ja taitavia pelaajia lainasopimuksella.

SHL teki tylyn päätöksen, eikä se hyväksy NHL-lupausten lyhyitä pätkäsopimuksia lainkaan, joten SM-liigaan on suunnannut ruotsalaislahjakkuuksiakin. Petteri Sihvosen mukaan Suomessa olisi pitänyt seurata SHL:n linjausta.

– Kyllä ruotsalaiset olivat tässäkin viisaampia. Allsvenskanissa toppuutettiin ja pääsarjassa se suorastaan kiellettiin. Se on aika lyhytnäköistä. Ei se ole kovin pitkäjänteistä, eikä suomalaisen jääkiekkoilun kehityksen kannalta hyvä asia, Sihvonen kritisoi lainapelaajien pestausta.

Sihvosen mukaan SM-liigakin olisi voinut puuttua tilanteeseen edes asettamalla rajoituksia.

– Jokainen seura punnitsee itse tykönään ja tekee tämäntyyppisiä ratkaisuja. Ehkä kattojärjestönä Liiga olisi voinut keskenään sopia, että niitä lainapelaajia ei oteta ainakaan määräänsä enempää, Sihvonen pohtii.

Poikkeuksellisen tilanteen myötä Suomeenkin on virrannut useita NHL:n portteja kolistelevia pelaajia, jotka ovat kiistatta hurjia vahvistuksia kotimaiseen SM-liigaan. Vaikka vahvistuksista onkin varmasti apua, kohtaavat lainasopimuksia tehneet joukkueet myöhemmin kauden aikana suuria haasteita.

– Sitten tulee se tyly hetki, kun nämä pelaajat poistuvat siitä rivistä. Kukin joukkue joutuu luomaan oman ryhmädynamiikkansa uudestaan. Arvelen, että suurin osa valmentajista ei pidä siitä. Toki sillä voi saada hyvän startin ja apua hyvästä pelaajasta, mutta se ei oikein ole kestävä jatkumo sinänsä, Sihvonen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja