Mainos

Peter Nyman luotsaamaan myöhäisillan uutuusohjelmaa

2:11

Peter Nyman on monille tuttu tv-kasvo ja luotettava uutisääni. Miehen uusin projekti on MTV:llä tammikuun lopussa starttaava myöhäisillan keskusteluohjelma.

Peter Nyman, 50, on alun perin kotoisin Itä-Helsingistä, jossa hän asui rauhallisella ja arvostetulla asuinalueella. Nykyään hän elää vaimonsa ja kahden alakouluikäisen lapsensa kanssa Kruunuhaassa. 

Nymanilla on takanaan pitkä ura tv-kasvona ja toimittajana. Tammikuussa 2017 starttaavassa uutuusohjelmassa hän nostaa esiin viikon puhutuimman aiheen ja tapaa mielenkiintoisia vieraita.

Miehen työura on edennyt luonnollisesti ja omalla painollaan, eikä hän ole sitä kovin paljoa suunnitellut. Uransa käänteentekevänä hetkenä Nyman mainitsee puhelun, jonka ansiosta hän päätyi kameroiden eteen. 

– Ammattipuolella merkittävin hetki oli se, kun Roope Lehtinen soitti ja kysyi tulenko koekuvauksiin Mediapeliksi nimetyn tv-ohjelman koekuvauksiin. En ollut edes huomannut, että haku on käynnissä. Olin tuolloin töissä Ylellä ruotsinkielisen radion puolella. Mietin, että mikäs siinä, toki voin koekuvauksiin tulla, Nyman muistelee.

Tuotantoyhtiö vakuuttui heti nuoren Nyman taidoista kameran edessä, ja kiinnitys ensimmäiseen omaan tv-ohjelmaan tuli vielä samana päivänä.

–En ehkä istuisi tässä tismalleen samassa studiossa, jos en olisi tuolloin vuonna 1994 mennyt MTV:n ohjelmaan, joka sitten pyöri aina vuoteen 1997 asti. 

Mies huomaa seinällä olevan kellon ja muistelee, että sitä tismalleen samaa aikarautaa hän tuijotti jo kaksikymmentä vuotta sitten. Hän nauraa, että jo tuolloin sitä tuli ainakin 600 kertaa katsoneeksi. 

– Kaikki Mediapelin jälkeen on ollut loogista jatkumoa, ei kovin suunniteltua, mutta kuitenkin loogista, Nyman sanoo urastaan.

Töitä on Mediapelin jälkeen riittänyt: niin tv-töissä, kirjailijana kuin suosittuna puhujana. Työtehtäviin intohimoisesti suhtautuva Nyman saa vastapainoa tekemiselleen jalkapallosta. 

– Yksi harrastuksistani on täysi vastapaino televisiotyölle ja yritysvalmennukselle ja muulle merkitykselliselle työlle. Mahtava vastapaino, joka on täysin tuottamatonta, merkityksetöntä ja hyödytöntä. Se on jalkapallo. Siitä ei ole mitään hyötyä. 

– Tällä hetkellä en edes pelaa, seuraan vain ja se on täysin hyödytöntä. Siinä ei ole mitään tuotantotaloudellista arvoa. Siksi se on jo tavallaan hyödyllistä, koska se on täysi vastapaino kaikille tälle tehotuotannolle. 

Nyman on pyrkinyt tuomaan myös jälkikasvuaan jalkapallon seuraamisen pariin. 

– Olen tehnyt parhaani, että lapset seuraisivat jalkapalloa kanssani. Onneksi he edes kannattavat kanssani samaa seuraa, eli Arsenalia. Aina kun jalkapallo-ottelu alkaa, koitan houkutella heidät laitteen eteen. 

"Jos kerran edes putoaisi tuolilta"

Jalkapallon seuraamisen lisäksi mies viihtyy kirjojen parissa. Häneltä itseltään on ilmestynyt suomenruotsalaisuudesta kertova Ankkalammikko vuonna 2007, ja hän kertoo lukevansa paljon historiaa. Mutta mikä kirja tällä hetkellä löytyy hänen käsistään? 

– Luen parhaillaan kirjaa, joka on niin nolo, etten tiedä voiko sitä myöntää. Sellaista kioskihömppää. Kirjan nimi on Harry Flashman, ja se kertoo 1800-luvun maailmasta, jossa hän seikkailee. Hän on sen ajan James Bond, mutta vielä enemmän kieli poskessa, Nyman kertoo naureskellen. 

Nyman ehkä kokee lukemansa kirjasarjan nolon viihteelliseksi, mutta hänelle itselleen ei työtehtävissä ole koskaan käynyt mitään kännykän päälle jäämistä kummempaa. Kuitenkin uutisoitavat aiheet ovat välillä saaneet mietteliääksi ja vetäneet vakavaksi. 

– Olen saanut tehdä työtä niin siunauksellisessa tilanteessa, että kauhean noloa tai kammottavaa tilannetta ei ole sattunut kohdalle. Toki uutistilanteet ovat  välillä olleet raskaita, muun muassa Estonia, joka tapahtui hyvin pian Mediapelin ohjelman alkamisen jälkeen. 

Nyman on tavallaan jopa kateellinen kollegalleen Kirsi Alm-Siiralle, joka suorassa uutislähetyksessä putosi tuolilta ja nousi myös kansainvälisiin medioihin kommelluksen myötä. 

– En ole päässyt edes MTV:n pikkujouluissa näytettävälle videolle, johon on leikattu uutislukijoiden koomisia väärinsanomisia. Tässä on siis tavoiteltavaa, mutta minulla on onneksi vielä uraa jäljellä. Jos kerran edes putoaisi tuolilta, tai oksentaisi suorassa lähetyksessä. Otetaan tämä tavoitteeksi. Joku hyvä, millä pääsisi Youtubeen.

Katso videolta jutun alusta, kun Peter kertoo uudesta ohjelmastaan.

Nymanin uutuusohjelma klo 22.30 tiistaisin 31.1.2017 alkaen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.