Peter Forsbergiltä paljastus kohusiirrostaan – toinen ratkaisu olisi tuonut Stanley Cupin Teemu Selänteen kanssa

Jos asiat olisivat menneet hieman eri tavalla, komean NHL-uran tehnyt Peter Forsberg olisi kolminkertainen Stanley Cupin voittaja.

Peter Forsberg, 46, on yksi kaikkien aikojen parhaista keskushyökkääjistä, mutta ura olisi voinut olla vielä komeampi ilman piinaavia jalkavaivoja.

Ensimmäinen kausi Philadelphia Flyersissä 2005–06 sujui vielä hyvin, mutta jalkaongelmat pahenivat seuraavana syksynä. Kaiken lisäksi Flyers jumiutui sarjan hännille, ja mahdollisuudet pudotuspeleihin karisivat.

Flyersin johto olisi halunnut allekirjoittaa jatkosopimuksen jo syksyllä 2006, mutta Forsberg kieltäytyi, koska hän ei halunnut sitoutua pitkäksi aikaa epävarman terveystilanteensa takia.

Sentteri halusi kesken kauden siirron joukkueeseen, jolla oli mahdollisuus voittaa Stanley Cup. GM Paul Holmgren syttyi ajatuksesta, mutta omistaja Ed Snider harasi vastaan. Hän ei halunnut luopua suosikkipelaajastaan.

– Se oli hauska tilanne. Yleensä on niin päin, että pelaaja haluaa jäädä seuraan, Forsberg kertoi SportExpressenin haastattelussa.

”Iso kiekkosydän”

Forsberg halusi auttaa samalla Flyersiä, joka saisi hyvän kompensaation kaupasta. Forsberg ja Holmgren kutsuivat Sniderin toimistoon palaveriin ja saivat suostuteltua hänet lopulta siirtoon.

Forsberg sai kuulla myynnistä Nashville Predatorsiin juuri, kun hän oli saapunut kotihalliin ennen ottelua.

– Pidin Snideristä. Hänellä oli iso kiekkosydän, Forsberg kehui jo edesmennyttä persoonaa.

Kohusiirto julkistettiin 15. helmikuuta 2007. Philadelphia sai kaupasta puolustaja Ryan Parentin, hyökkääjä Scottie Upshallin ja kaksi varausoikeutta (1. ja 3. kierros).

Anaheim yksi vaihtoehto

Forsberg pääsi Colorado Avalanchesta tutun Paul Kariyan kanssa samaan joukkueeseen. Muitakin vaihtoehtoja oli kuitenkin ilmoilla ennen lopullista ratkaisua.

– Muistan, että ainakin San Jose Sharks ja Anaheim Ducks mainittiin. Nashvillen tarjous oli kuitenkin Flyersin kannalta paras.

Jos Forsberg olisi päätynyt Ducksiin, hän olisi päässyt Teemu Selänteen joukkuekaveriksi. Kaksikko pelasi yhdessä Colorado Avalanchessa jo kaudella 2003–04.

Predators lähti kovin toivein pudotuspeleihin, mutta tippui jo ensimmäisellä kierroksella San Jose Sharksille 4–1. Ducks meni päätyyn asti, ja Selänne pääsi juhlimaan uransa ensimmäistä ja ainoaksi jäänyttä Stanley Cupiaan.

Ruotsalaissentteri ei saanut parannettua missään vaiheessa jalkaansa täysin kuntoon. Hän yritti NHL-paluuta Avalanchessa kahden ottelun ajan kaudella 2010–11, mutta kroppa ei enää kestänyt kovaa vauhtia.

Forsberg ehti voittaa joka tapauksessa Avalanchessa Stanley Cupin 1996 ja 2001. 

Lue myös:

    Uusimmat