Mainos

Pesuaineiden valinta ja annostelu

Pyykinpesuaineita on kolmenlaisia: valko-, kirjo- ja hienopesuaineita. Lisäksi löytyy erilaisia huuhteluaineita. Kotona pärjää hyvin kahdella pesuaineella: valkopesuainetta vaalealle pyykille ja kirjopesuainetta värilliselle pyykille.

- Vaatteet säilyttävät parhaiten värinsä, kun ainoastaan vaalealle pyykille valitaan valkopesuainetta eli pesuainetta joka sisältää valkaisuainetta.

- Kirjopesuaineen nimessä on usein sana color, aine ei tällöin sisällä valkaisuainetta, joten kirjavien ja värikkäiden vaatteiden värit eivät haalistu pesussa.

- Hienopesuaineet ovat tarkoitettu arkojen tekstiilien, kuten villan tai silkin pesuun. Ne ovat usein nestemäisiä ja pH-arvoltaan neutraaleja. Hienopesuun sopii aivan yhtä hyvin tavallinen neutraali ja nestemäinen pesuaine, näin säästyy rahaa ja säilytystilaa kaapissa.

- Huuhteluaineet poistavat pyykin sähköisyyttä ja pehmentävät kuituja. Niiden käyttö on tarpeen lähinnä sähköistyviä tekokuituja pestäessä. Huuhteluaineen vaikutuksesta villa tuntuu pehmeämmältä. Huuhteluaineet eivät vaikuta pesutulokseen, siksi onkin syytä harkita, onko huuhteluaineen käyttö välttämätöntä.

Pesuainepakkausten kyljessä olevaa annosteluohjetta on hyvä noudattaa. Pesuaineen yliannostus ei paranna lopputulosta. Se on epätaloudellista ja lisäksi ainetta voi jäädä vaatteisiin, mikä aiheuttaa ihoärsytystä. Liian vähäinen pesuaineen käyttö harmaannuttaa pyykkiä ja pyykki ei puhdistu.

Ekovinkki Värillinen tekstiili säilyttää värinsä ja luonto säästyy turhalta kemikaalikuormalta, kun et käytä valkaisuainepitoista pesuainetta muuta kuin valkopyykkiin. Kemikaalikuorma vähenee myös jos vältät huuhteluaineen käyttöä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.