Pestomarinoidut silakat

Ainekset:

  • 500 g silakkaa fileinä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 0,5 l vettä
  • 1-2 tl suolaa
  • 2-3 dl tuoreita basilikan lehtiä
  • 2 dl maissi-/rypsiöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa (mielellään Maldon-suolaa)

Valmistusohje:

Sekoita väkiviinaetikka, vesi ja suola. Liota silakkafileitä etikkavedessä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Valuta silakat huolellisesti etikkaliemestä.

Silppua basilikan lehdet monitoimikoneessa tasaiseksi vähässä karkeassa suolassa, jotta väri säilyy. Lisää öljyä ohuena nauhana ja anna pyöriä tasaiseksi.

Mausta pippurilla ja suolalla ja jos haluat voit lisätä vähän murskattua valkosipulia. Sekoita silakoiden kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat