Mainos

Perussuomalaisten kannatus yhä hurjassa nousussa

Perussuomalaisten kannatus on yhä nousussa. Tuoreen mittauksen mukaan perussuomalaisia kannattaa 14,6 prosenttia äänestäjistä, mikä on kaikkien aikojen korkein kannatus puolueelle.

MTV3:n uutisten tilaamassa kyselyssä kaikkien suurten puolueiden kannatus on laskussa viime kevään mittaukseen verrattuna.

Keskustalle mitattiin nyt 17,9 prosentin kannatus. Toukokuussa kannatusprosentti oli 18,5. Sosiaalidemokraattien kannatus on 18,8 prosenttia, viime toukokuussa 20,6.

Eniten kannatustaan oli kevääseen verrattuna menettänyt kokoomus - kolme prosenttiyksikköä. Nyt kannatus on 21,3 prosenttia.

Mittaus tehtiin Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen homolausuntojen jälkeen, mutta ne eivät näytä vaikuttaneen KD:n kannatukseen. Kristillisten kannatus on nyt 4,6 prosenttia, viime toukokuussa 4,1.

Vasemmistoliitto on menettänyt kannatustaan (nyt 7,6) ja samoin vihreät (nyt 9,2). RKP on hienoisessa nousussa, kannatus nyt 4,1 prosenttia.

Research Insight Finlandin tekemässä kyselyssä haastateltiin 1 460 henkilöä 18.10.-5.11. Kantansa ilmaisi 72 prosenttia eli 1051 henkilöä.Suurimpien puolueiden kohdalla virhemarginaali on 2,3 prosenttia puoleen tai toiseen.

Timo Haapalan blogi:Persut porskuttaa

Lue myös:

(MTV3)

Katso Eeva Lehtimäen raportti kannatusluvuista

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.