Perunat eivät oikeasti lihotakaan

Monet painonpudottajat ovat kavahtaneet perunoiden syömistä, koska niitä on yleisesti pidetty lihottavina.

Syksyllä 2011 tehdyn tutkimuksen mukaan perunaa voisi kuitenkin kutsua eräänlaiseksi superruoaksi. Kaksi annosta perunoita päivässä laskee nimittäin tutkijoiden mukaan verenpainetta ja mikä parasta, perunat eivät tutkijoiden mukaan liity millään tapaa lihomiseen.

Tämä pätee tutkijoiden mukaan tietenkin vain keitettyihin perunoihin ja mikrossa lämmitettyihin perunoihin sekä esimerkiksi perunamuusiin. Friteeratut ranskalaiset eivät siis valitettavasti kuulu terveellisten perunavaihtoehtojen joukkoon.

Tutkimuksessa 18 miestä ja 18 naista pyydettiin syömään kuudesta kahdeksaan golfpallon kokoista perunaa sekä lounaan että päivällisen yhteydessä. Useimmat tutkimukseen osallistuneista olivat ylipainoisia ja heillä oli verenpainetta laskeva lääkitys.

Kuukauden perunadieetin jälkeen tutkimusryhmäläisten verenpaineet olivat laskeneet huomattavasti. Tutkijat havaitsivat, että perunat auttoivat erityisesti sellaisiin ihmisiin, jotka eivät hyötyneet enää verenpainelääkityksestä.

Kukaan testiryhmäläisistä ei myöskään lihonut kuukauden aikana. Amerikkalaisasiantuntijat kuitenkin muistuttavat, että testiryhmäläiset saattoivat vähentää samalla muiden herkkujen syömistä, joten perunoita ei voi yksinään nostaa ihmeruoaksi.

Asiantuntijat kuitenkin myöntävät, että erityisesti perunoiden kuoret sisältävät paljon terveellisiä ainesosia. Amerikkalaisten mielestä perunat tulisikin kypsentää mikrossa kuorineen. Tällöin terveelliset ainesosat säilyvät parhaiten.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja