Perunaiset lohi/kinkku/sienimuffinit, kurkkuleivokset 24 klp 31.5.2000

toim. Kati Nappa
Vieraana Kaarina Roininen antamassa viimehetken vihjeitä kevään juhliin.

Perunaiset lohi/kinkku/sienimuffinit 24 klp


3 dl (n.300 g) perunamuusia
1 prk kermaviiliä
1/2 dl sulatettua margariinia tai öljyä
2 munaa
n. 100 g kylmäsavulohta
n. 1/2 dl hienonnettua tilliä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

Pinnalle:


emmentalraastetta unikonsiemeniä

Sekoita perunamuusin joukkoon kermaviili, rasva ja munat. Lisää pieneksi kuutioitu lohi sekä hienonnettu tilli. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.

Jaa taikina muffinipellille tai pieniin annosfoliovuokiin, pane noin kukkurapäinen ruokalusikallinen taikinaa muffinipellin syvennykseen.Ripottele pinnalle juustoraastetta ja unikonsiemeniä.

Paista leivonnaisia 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 15-20 minuuttia. Muffinit sopivat hyvin pakastettavaksi. Ota ne tarjoamispäivänä pakkasesta sulamaan huoneenlämpöön. Sulaminen kestää noin 3 tuntia.

Yrtti-kinkkumuffinit

Valmista taikina kuten edellä, mutta käytä lohen asemesta 100 g pieneksi kuutioitua kinkkua ja tillin asemesta 2-3 rkl hienonnettua basilikaa tai muuta yrttiä.

Sienimuffinit


Valmista taikina kuten edellä, mutta käytä lohen asemesta noin 1 1/2 dl hienonnettua kevyesti paistettua sieni-sipulisilppua ja tillin asemesta noin 1/2 dl hienonnettua ruohosipulia tai persiljaa.

Kurkkuleivokset


kurkkua piparjuuri- tai muuta tuorejuustoa

Koristeluun:

paprikakuutioita, ruohosipulisilppua

Tee kurkun pintaan pitkittäin muutama koristeviilto. Leikkaa kurkku noin puolen sentin viipaleiksi. Voitele pinnalle tuorejuustoa ja nosta toinen kurkkuviipale päälle. Ripottele pinnalle paprika-ruohosipulisilppua.

Lue myös:

    Uusimmat