Peruna-Päärynäsosekeitto 3.2.2001

toim. Sari-Leena Heilanen

Peruna-päärynäsosekeitto


1rkl öljyä
1 tl kurkkumaa
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl currya
1 pss peruna-sipuliseosta (400g)
4 säilykepäärynän puolikasta
8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 pkt voimakasta koskenlaskijajuustoa
Kuumenna öljy kattilassa ja laita mausteet kattilaan: kurkkuma, inkivääri ja curry. Lisää sekaan peruna-sipuliseos ja päärynän puolikkaat sekä kasvisliemikuutio. Kaada vesi päälle ja anna kypsyä kunnes kasvikset tuntuvat kypsiltä.
Paloittele juusto ja lisää keittoon. Kun juusto on sulanut soseuta keitto sauvavatkaimella. Tarkista maku. Voit koristella keiton nokareella maitovaahtoa: Vaahdota 1 dl esim. mikrossa kuumennettua rasvatonta maitoa kuohkeaksi sauvavatkaimella. Laita nokare vaahtoa kuuman keiton päälle juuri ennen tarjoamista. Tarjoa keitto tuoreen leivän kera.
Jälkiruuaksi voit valmistaa lopuista säilykepäärynöistä maittavan ja helpon jälkiruuan. Laita päärynät lautaselle ja aseta jokaisen päärynän päälle pala tai kaksi maito- tai taloussuklaata. Laita lautanen hetkeksi mikroon ja anna suklaan sulaa päärynän päälle. Tarjoa suklaisen päärynän kanssa vaniljajäätelöä.

Lue myös:

    Uusimmat