Pertti Salovaara

Kesäviikonloppuisin Radio Novalla äänessä oleva toimittaja Pertti Salovaara nauttii takkahuoneessa olevasta lepotuolista. Niitäkin täytyy olla kaksin kappalein perhesovun säilyttämiseksi. Kansanedustajaksi ensimmäisellä yrittämällä päässeellä Salovaaralla olisi Remontti-Reiskalle pitkä lista hommia, sillä omakotitalossa riittää aina töitä.Nimi: Pertti Salovaara

Ikä: 32

Perheen koko:Minä, vaimo Elina ja 2 v 7 kk vanha Rosina-tyttönen. Taloa vahtii 15-vuotias Julli-kissa. Hän on entinen uros.

Unelmakoti:Talo, jossa asun.

Mikä kotona ärsyttää:Se, kun "joku" jättää keittiön kaapin ovet auki haettuaan sieltä jotain.

Rakkain huonekalu:Takkahuoneen lepotuoli. Niitä täytyy olla kaksi, muutoin ei perhesopu säily.

Mieluisin paikka kotona:Takkahuone. Siellä on kirjoja, hieno maisema ja takka talvi-iltoja varten.

Kodin parhaat värit:Antiikin vihreä, auringonlaskun oranssi ja vanha sininen.

Mihin käyttäisit remonttireiskaa?Aluksi hän voisi tehdä leikkimökille kunnon perustuksen. Sitten pitäisi tapiseerata ainakin yksi huone ja WC tulisi laatoittaa. Siinä noin aluksi. Kun nämä on tehty, annetaan lisää tehtäviä. Vanhasta talosta työ ei lopu koskaan, talo ei ole koskaan täysin valmis.

Eniten käyttämäsi ruoanlaittoväline:Iso ja raskas paistinpannu. Teen hyvin paljon ruokaa ja lähes kaikki alkaa sillä, että kuullotetaan paljon sipulia voissa, paitsi kana rakuunaviinietikassa.

Miltä kotonasi tuoksuu?Puulta ja omenalta. Vaimo käyttää huuhteluainetta, joka tuoksuu omenalle.

Siivousvinkkisi:Tilaa juhlapyhien alla siivooja osuuskunnasta tai muusta vastaavasta. Maksaa vähemmän kuin ravintolailta ja muutamassa tunnissa ammatti-ihminen saa enemmän aikaiseksi kuin koko perhe päivässä.

Pakkomielteesi pyykinkäsittelyssä:Minulla ei ole pakkomielteitä. Jos sellainen havaitaan, hankkiudun siitä kiireesti eroon.

Lempiruokasi:Kanaa rakuunaviinietikassa.

Juomasuosituksesi:Ranskalainen luomupunaviini Chateau Pech-Latt

Paras reseptisi:No, se rakuunaviinietikkakana. Laitan ruskistetun kanan paistumaan rakuuna-viinietikka-tomaatti-valkoviini-sinappi-valkosipulikastikkeeseen. Lisäksi hyppysellinen sokeria pyöristämään etikan makua. Kun kana on kypsää hurautan soosin tasaiseksi tehosekoittimella ja sekoitan kerman joukkoon ja a vot! Se on siinä. Niin hyvää, että taivas astuu askeleen lähemmäksi.

Pirjo Hilakari

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja