Perheenäiti Krista Laiho, 28, on ollut kateissa lähes kaksi kuukautta – nähtiin viimeksi Turussa, auto löytyi syrjäseudulta Porista: nämä asiat katoamismysteeristä nyt tiedetään 

Hattulalainen kahden lapsen äiti Krista Laiho on ollut kateissa noin seitsemän viikkoa.

Poliisi kaipaa edelleen havaintoja hänen liikkeistään. Virkavalta ei epäile, että Laihon katoamiseen liittyisi rikosta.

MTV Uutiset koosti tähänastiset tiedot katoamistutkinnasta.

Kuka Krista Laiho on?

Vuonna 1992 syntynyt Laiho on kahden poikalapsen äiti. Viime vuodet hän on asunut Hattulassa ja työskennellyt Hämeenlinnassa. Kotoisin hän on Iisalmesta.

Laihon äiti on kertonut MTV:lle, että Laiholla on tiivis lähipiiri ja laaja ystäväpiiri.

Poliisin mukaan Laiho on noin 172 senttiä pitkä, normaalivartaloinen ja hänellä on punertavat hiukset. 

Mitä Laihon viimeisimmistä liikkeistä tiedetään?

Laiho lähti autolla Hattulasta Turkuun perjantaina 5. kesäkuuta. Viimeinen havainto hänestä tehtiin seuraavana päivänä 6. kesäkuuta Turun Brahenkadulla puolen päivän aikaan.

Laiho oli liikkeellä mustalla, vuosimallia 2012 olevalla Chevrolet Cruze -autolla. Poliisi kaipasi vihjeitä myös autosta, jonka ilmoitettiin löytyneen viikon alussa maanantaina.

Koska ilmoitettiin kadonneeksi?

Läheiset tekivät Laihosta katoamisilmoituksen 8. kesäkuuta maanantaina. Läheiset olettivat, että Laiho palaa tavalliseen tapaan töihin maanantaiksi. Näin ei kuitenkaan käynyt.

Laihon äidin mukaan tytär ei koskaan olisi jäänyt töistä pois ilmoittamatta siitä. 

Miksi hän lähti Turkuun?

Laihon äidin mukaan tyttären matka Turkuun tuli läheisille jonkinasteisena yllätyksenä.

Poliisi tietää Laihon viettäneen aikaa Turussa, mutta virkavallankaan tiedossa ei ole erityistä syytä siihen, miksi hän juuri kyseiseen kaupunkiin lähti.

Auto löytyi – mutta miksi Porista?

Poliisi tiedotti keskiviikkona, että Laihon Chevrolet oli löytynyt Porin Noormarkusta Harjakankaan alueelta maanantaina. Autosta oli tehnyt havainnon satunnainen ohikulkija. Musta Chevrolet löytyi tapauksen tutkinnanjohtajan Riku Vihtilän mukaan “hyvin syrjäiseltä” alueelta.

Tiedossa ei ole kuka auton on sinne ajanut, ja tätä poliisi nyt selvittääkin. Kulkuneuvo on haettu pois löytöpaikalta ja se on poliisin hallussa

Miten tutkinta etenee?

Katoamistapauksen tutkinta jatkuu muun muassa auton tutkimuksilla. Tutkinnanjohtaja ei tässä vaiheessa avaa tarkemmin tutkinnan taktisia ja teknisiä menetelmiä kuten sitä, onko poliisi hyödyntänyt Laihon matkapuhelimen sijaintitietoja saadakseen selville hänen liikkeitään.

Poliisi tarkastaa tapauksesta saatuja vihjeitä ja on puhuttanut eri henkilöitä tapaukseen liittyen. Virkavalta ei epäile, että Laihon katoamiseen liittyisi rikosta. 

Poliisi pyytää edelleen ilmoittamaan tiedot Laihon katoamisesta tai hänen käyttämänsä ajoneuvon liikkeistä aikaväliltä 6.kesäkuuta – 20. heinäkuuta sähköpostitse osoitteeseen pitkäkestoinentutkinta.kh.hame@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat