Mainos

Pellervon Holm: Kuinka paljon Suomelle tulee lisälaskua?

Pellervon taloustutkimuksen toimitusjohtaja Pasi Holm pitää Suomen kannalta sopua euroalueen velkakriisissä oikeansuuntaisena.

– Konkreettinen asia on, että Kreikkaa pitää ilmeisesti vielä tukea. On puhuttu 100 miljardin tuesta, ja sitten vielä 30 miljardin tuesta Kreikan pankille, jota euroalue ja IMF yhdessä rahoittaisivat. Nyt on epäselvää pääministeri Kataisen ilmoituksen mukaan, että mikä on IMF:n ja euromaiden osuus, ja miten sitä kautta tulee Suomelle lisälaskua, Holm toteaa MTV3:n Uutisille.

Kriisirahaston kasvattamista Holm pitää välttämättömänä.

– Italia näyttää olevan hankalassa asemassa, ja Italian korot ovat nousseet. Kriisirahastoa kun tällä vivutusmallilla kasvatetaan, niin sillä varaudutaan hoitamaan italian ja mahdollisesti Espanjan kriisiä.

Aamuun asti venyneiden neuvottelujen jälkeen yksityisen sektorin sijoittajat suostuivat 50 prosentin tappioihin Kreikka-lainoissaan.

– Vielä on epäselvää, että laukeaako sijoittajien Kreikka-sijoituksiin ottamat vakuutukset. Tämän ja lähipäivien aikana selviää mitkä maat ja mitkä pankit ovat näitä sijoituksia tehneet, ja aletaan katsoman mitä seurausvaikutuksia niillä on sitten.

(MTV3)

Katso Pellervon taloustutkimuksen toimitusjohtajan Pasi Holmin kommentit:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.