Pelko heräsi Englannin EM-leirillä – huippupelaaja karanteeniin

Englannin keskuspuolustaja John Stones ei välttämättä kykene pelaamaan EM-kisojen avausottelussa Serbiaa vastaan sairastelun takia. Gareth Southgaten ryhmä on ottanut järeät toimenpiteet käyttöön estääkseen taudin leviämisen muun joukkueen kesken.

Englannin ja Manchester Cityn puolustaja Stones, 30, on joutunut karanteeniin sairastelun seurauksena. The Telegraph kertoo, että hänet lukittiin keskiviikkona makuuhuoneeseensa, kun muu joukkue jatkoi valmistautumistaan sunnuntain EM-avaukseen Spa & Golf Resort Weimarer Landin tukikohdassa.

Stonesin pelikunto oli jo ennestään hämärän peitossa turnauksen alla. Hän pelasi erinäisten loukkaantumisten vuoksi vain 16 Valioliiga-ottelua Pep Guardiolan joukkueessa. Viimeisen kolmen kuukauden aikana Stones nimettiin vain yhdessä sarjapelissä avaukseen.

Englanti on sittemmin vahvistanut, ettei Stones kyennyt osallistumaan joukkueen toisiin harjoituksiin Saksassa sairastelun takia. Tilanne on herättänyt huolta Englannin EM-leirillä, minkä vuoksi maajoukkue haluaa epätoivoisesti välttää tartunnan leviämisen muun ryhmän kesken.

Harry Maguiren jäätyä EM-kisakoneen ulkopuolelle loukkaantumisen vuoksi, voi Southgate joutua valitsemaan kaksi kokemattomampaa keskuspuolustajaa C-lohkon avauspeliin Serbiaa vastaan. Jos Stones jää sivuun, on hänellä käytössään Marc GuehiJoe GomezEzri Konsa ja Lewis Dunk.

Lue myös:

    Uusimmat