Ikoni jyrähtää: Saksan supertähti ei kuulu EM-isäntien kokoonpanoon – "Olisi pitänyt jättää kotiin"

Manuel Neuerin kammottava munaus lahjoitti Kreikalle maalin 1:24
Katso: Manuel Neuerin kammottava munaus EM-kenraalissa lahjoitti Kreikalle maalin.

Saksan maajoukkuetähti Manuel Neuerin asema EM-joukkueen ykköstorjujana on herättänyt kiivasta keskustelua perjantain avausottelun alla. Entisen maajoukkuevahdin Uli Steinin mielestä Neuer olisi pitänyt jättää kokonaan pois kokoonpanosta.

Neuer, 38, teki lauantain EM-kenraalissa pahan virheen Kreikkaa vastaan. Toukokuun lopulla Neuer lahjoitti maalin myös Mestarien liigan välierissä, mikä johti Bayern Münchenin putoamiseen Real Madridille.

Päävalmentaja Julian Nagelsmann ei suostunut keskustelemaan maalivahtitilanteesta Kreikka-ottelun jälkeen, mutta saksalaiskannattajien mielipide näyttää kristallinkirkkaalta.

Saksalaislehti Kickerin kyselyssä, joka keräsi yli 100 000 osallistujaa, yli 82 prosenttia haluaisi mieluummin nähdä Barcelonan huippuvahti Marc-André ter Stegenin aloittavan turnauksen ykkösvahtina.

Samaa mieltä on saksalaisikoni Stein, joka sanoo Neuerin parhaiden päivien olevan jo takanapäin.

– Jos otat Manuel Neuerin mukaasi, sinun on annettava hänen pelata. Mutta sille ei ole enää urheilullisia perusteita, Stein lataa kolumnissaan.

– Tämän hutiloinnin seurauksena hänet olisi pitänyt jättää kotiin. Raskain mielin, mutta maalaisjärjellä. Hän ei ole enää se sama maalivahti, joka hän ennen oli.

Neuer on aina erottunut joukosta rohkeilla vastaantuloillaan ja nopeilla refleksitorjunnoillaan. Steinin mielestä ensimmäiselle aspektille ei ole enää käyttöä.

– Näissä EM-kisoissa tuskin tulee olemaan vastahyökkääjää, joka pelkäisi juosta yksin kohti Saksan maalia.

Lisäksi Neuerin pitkäaikainen loukkaantuminen, joka piti hänet sivussa vuoden 2023 alusta lokakuuhun saakka, on Steinin mielestä jättänyt kolhun konkarivahdin itseluottamukseen.

– Yli 30-vuotias maalivahti tarvitsee onnea säästyäkseen loukkaantumisilta. Manuelilla ei ole ollut sitä onnea, kaksinkertainen Bundesliiga-mestari harmittelee.

– Häneltä puuttui pitkän aikaa se normaali harjoittelu- ja ottelurytmi, joka antaa itseluottamusta ja varmuutta omaan tekemiseen maalilla. Sen näkee nyt hänen suorituksistaan.

Saksa ei ole koskaan vaihtanut ykkösmaalivahtiaan arvoturnauksen aikana. Jos Neuer kuitenkin sortuu EM-kisoissa vastaavanlaisiin virheisiin, voi Nagelsmann joutua tekemään historiallisen päätöksen ongelman ratkaisemiseksi.

Saksa avaa EM-kisat perjantaina Skotlantia vastaan. Ottelu alkaa kello 22 Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat