Mainos

Pelastuskomentaja kritisoi rakenteita – "toimii, mutta eletään menneessä"

Helsingin pelastuskomentaja kritisoi kovin sanoin pelastustoimen rakenteita. Myös poliisin järjestelmä sai kritiikkiä omilta.

Finnsec-turvallisuusmessuilla järjestetyssä seminaarissa kuultiin kovia puheenvuoroja viranomaisten toiminnan järjestämisestä.

– Pelastustoimi tuntuu elävän menneessä. Kaikki kyllä toimii, mutta toimintamallit ovat vanhoja, arvioi Helsingin Pelastuslaitoksen pelastuskomentaja Simo Wecksten.

Weckstenin mukaan pelastusalan palveluita ei tutkita tarpeeksi, jotta voitaisiin saada uutta tietoa siitä, miten palveluita kannattaisi nykyaikana järjestää.

– Pelastustoimi ei pysty vastaamaan valtakunnan tasolla sisäisen turvallisuuden tarpeisiin nykyajan edellyttämällä tavalla, Wecksten jatkaa keskustelun herättämistä.

"Valtakunnallista yhteistyötä tarvitaan"

Wecksten haluaisi Suomeen pelastuslaitokselle oman valtakunnallisen tason johtamisjärjestelmän. Hän nostaa myös esiin kysymyksen ensihoidon järjestämisestä sote-uudistuksen yhteydessä.

– Ensihoidon on jatkossakin oltava keskeinen osa tulevaisuuden pelastustointa. Ensihoidon asemointi on erittäin merkittävä sisäisen turvallisuuden strateginen kysymys, se on pidettävä pelastustoimella, Wecksten painottaa.

Sisäistä kritiikkiä myös poliisilta

Finnsec-messujen seminaarissa puhui myös Sisäministeriön Poliisiosaston päällikkö. Myös hän arvioi oman hallinnonalansa rakenteet vanhentuneiksi.

– Järjestelmämme on rakennettu niin, että ne vastaavat eilisen tarpeita. Olemme silti onnistuneet työssämme hyvin. Maailma on kuitenkin muuttumassa, arvioi poliisiosaston päällikkö Kauko Aaltomaa.

Myös Aaltomaa peräänkuulutti yhteistyötä niin viranomaisten kesken kuin yksityisen sektorinkin kanssa. Yhteistyö toimii hänen mukaansa jo nyt hyvin.

– Jos eilen elimme mukavassa lintukodossa, niin viranomaisnäkökulmasta tilanne on muuttumassa, Aaltomaa arvioi puheenvuorossaan. 

Finnsec-messuilla on koolla turvallisuusalan toimijoita Suomesta ja ulkomailta.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.