Mainos

Pekkarinen keskustakentän suosikkiministeri

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen on edelleen arvostetuin ministeri Keskustan oman kenttäväen piirissä. MTV:n kyselyyn vastanneista piiritoimikuntien jäsenistä 90% katsoo Pekkarisen onnistuneen erittäin tai melko hyvin tehtävissään. Pekkarista kehuvat arvostavat hänen hyvää yhteydenpitoaan kenttään ja pitkää kokemusta.

Toisena on ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen (72%) ja kolmantena liikenneministeri Anu Vehviläinen (71%). .

Pääministeri Matti Vanhasen arvostus on laskenut, hänen katsoi onnistuneen erittäin tai melko hyvin 69%, kun viime vuonna vastaavassa kyselyssä luku oli 82%.

Vanhanen saa ministerinä silti paljon paremmat arvosanat kuin puheenjohtajana. Hänen maltillisuuttaan kiitetään, mutta osa kentästä toivoo että Vanhanen nostaisi Keskustan saavutuksia hallituksessa enemmän esiin.

Muista ministereistä maa- metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila ja sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä ovat 63%:n mielestä onnistunet erittäin tai melko hyvin.

Ympäristöministeri Paula Lehtomäen (58%) ja hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemen (52%) arvioi onnistuneen hyvin viimevuotista pienempi osa kyselyyn vastaajista. Lehtomäen näkymättömyyttä ihmettelee moni vastaaja, toisaalta ympäristöministerin postia pidetään hankalana profiloitua. Kiviniemi puolestaan on ainoa Keskustan ministeri, jonka yli 10% (14%) arvioi onnistuneen tehtävässään huonosti.

Kokoomusministerit Stubb ja Katainen saavat omiltaan huippuarviot

Ulkoasiainministeri Alexander Stubb on kokoomuksen kenttäväen suosikki. MTV:n kyselyyn vastanneista piirihallitusten jäsenistä 99% arvioi hänen onnistuneen tehtävässään erittäin tai melko hyvin, 90% jopa erittäin hyvin. Hänen katsotaan tuoneen avoimuutta ulkopolitiikan "kabinettiluonteeseen" ja hänen EU-osaamistaan arvostetaan runsaasti.

Myös valtiovarainministeri Jyrki Kataisen arvioi onnistuneen erittäin tai melko hyvin 99% vastaajista.

Peruspalveluministeri Paula Risikon katsoo onnistuneen hyvin 86% vastaajista.

Vähintään kolme neljäsosaa arvioi myös puolustusministeri Jyri Häkämiehen (80%), opetusministeri Henna Virkkusen (77%) ja asuntoministeri Jan Vapaavuoren ( 75%) onnistuneen tehtävissään hyvin. Vapaavuoren arvostus on vuoden aikana noussut selvästi, viime vuonna hieman alle 60% arvioi hänen onnistuneen hyvin.

Sisäasiainministeri Anne Holmlundin katsoo onnistuneen erittäin tai melko hyvin 59% vastaajista. Heikoimmat arviot saa kuitenkin viestintäministeri Suvi Lindén, jonka selvästi alle puolet (41%) vastaajista katsoo onnistuneen hyvin ja 12% huonosti. Lindénin arvellaan kärsivän menneisyyden rasitteista, toisaalta hänen alaansa pidetään vaikeana.

Keskustan kentän tyytyväisyys hallitusyhteistyöhön laskussa

Kokoomuslaisista vastaajista 86% on tyytyväinen Keskustaan hallituskumppanina ja vain 4% on tyytymättömiä. Sen sijaan keskustalaisista enää niukka enemmistö (57%) on tyytyväinen ja tyytymättömiä on jo neljännes (25%). Vielä viime kevään kyselyssä keskustaväestä oli tyytyväisiä 70% ja tyytymättömiä 8%. Keskustan kentän mukaan kokoomuslaiset ministerit saavat itseään paremmin esille.

MTV lähetti kyselyn Keskustan piiritoimikuntien jäsenille (365) ja Kokoomuksen piirihallitusten jäsenille (185) huhtikuun alussa. Keskustan vastausprosentti on 64, Kokoomuksen 75.

Katso Hanna Ruokankaan juttu MTV3 Katsomosta (Seitsemän uutiset 29.4.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.