Pekka Riipisen kassi:

- karhua pateena - muikkuja - jäkälää - mustikan varpuja - kaali - hilloja - Karhu -olut

Markus Maulavirran ja Pekka Riipisen menu:

Muikku-jäkälätempura

400 g muikkuja jäkälää 4 kpl munan keltuaista 4 kpl munan valkuaista 1 pullo pilsneriä suolaa 1 dl jauhoja

Sekoita jauhot, suola ja neste keskenään, lisää keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele varovaisesti taikinan joukkoon. Kasta muikut ensin vehnäjauhoihin ja sitten tiristystaikinaan. Jäkälän voi kastaa suoraan taikinaan. Tiristä kuumassa öljyssä pari minuuttia.

Karhukaalikääryleet

muutama kaalinlehti karhupateeta jäkälää siirappia suolaa voita

Kiehauta kaalinlehdet suolavedessä. Sekoita karhu ja jäkälä, mausta tipalla konjakkia. Kääri massa keitettyjen kaalinlehtien sisään ja tee niistä pieniä nyyttejä. Sivele päälle hiven voita ja siirappia ja paista kuumasssa 230 c:n uunissa 15 minuuttia aina välillä valellen. Tarjoa lakkakastikkeen kanssa.

Mustikanvarpu-lakkakeitto

mustikanlehtiä hilloja maitorahkaa sokeria

Keita riivittyjä mustikanlehtia sokeroidun lakan kera viitisen minuuttia ja paseeraa tai jauha tehosekoittimella hienoksi. Tarjoa sokeroidun rahkan kera.

Lue myös:

    Uusimmat