- karhua pateena - muikkuja - jäkälää - mustikan varpuja - kaali - hilloja - Karhu -olut
Markus Maulavirran ja Pekka Riipisen menu:
Muikku-jäkälätempura
400 g muikkuja jäkälää 4 kpl munan keltuaista 4 kpl munan valkuaista 1 pullo pilsneriä suolaa 1 dl jauhoja
Sekoita jauhot, suola ja neste keskenään, lisää keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele varovaisesti taikinan joukkoon. Kasta muikut ensin vehnäjauhoihin ja sitten tiristystaikinaan. Jäkälän voi kastaa suoraan taikinaan. Tiristä kuumassa öljyssä pari minuuttia.
Karhukaalikääryleet
muutama kaalinlehti karhupateeta jäkälää siirappia suolaa voita
Kiehauta kaalinlehdet suolavedessä. Sekoita karhu ja jäkälä, mausta tipalla konjakkia. Kääri massa keitettyjen kaalinlehtien sisään ja tee niistä pieniä nyyttejä. Sivele päälle hiven voita ja siirappia ja paista kuumasssa 230 c:n uunissa 15 minuuttia aina välillä valellen. Tarjoa lakkakastikkeen kanssa.
Mustikanvarpu-lakkakeitto
mustikanlehtiä hilloja maitorahkaa sokeria
Keita riivittyjä mustikanlehtia sokeroidun lakan kera viitisen minuuttia ja paseeraa tai jauha tehosekoittimella hienoksi. Tarjoa sokeroidun rahkan kera.