Pekka Pouta erikoisesta faniryhmästään Facebookissa: Ihan pimeää

MTV:n meterologi näyttelee pääosaa hauskan erikoisessa Facebook-ryhmässä. 

Pekka Pouta tunnetaan pääsääntöisesti henkilönä, joka kertoo minkälaista säätä on luvassa. Rauhallisen hyväntuulinen mies kommentoi MTV.fi:lle metallimusiikki-harrastustaan ja siitä poikineen faniryhmän syntymistä.

Facebookissa on vajaan kuukauden ollut pystyssä ryhmä, jossa joka päivä julkaistaan tismalleen sama kuva. Kyseisessä kuvassa Pekka Pouta on moshpitissä. Ryhmällä on torstaina jo reippaasti yli 8 000 jäsentä.

Moshpit

Käytetään myös lyhennettä pitti. Punk- ja metallimusiikkikonserteissa erityisesti lavan edessä oleva yleisö tanssii aggressiivisesti poukkoillen ja toisiinsa törmäten. Myös tukan heiluttaminen, eli moshaaminen kuuluu asiaan. 

Circle pitissä yleisö juoksee ympyrää ja törmäilee samalla toisiinsa. Rankan näköisessä toiminnassa ei ole tarkoitus vahingoittaa ketään ja ihmiset yleensä auttavat toisiaan takaisin jaloilleen. Mustelmia pitissä helposti silti syntyy.

– Kuulin ryhmästä reilu viikko sitten. Kaverini soitti ja kertoi, että tämmöinen ryhmä on olemassa. Itse en ryhmään kuulu, sillä olen aika vähän Facebookissa ylipäätään, Pouta kommentoi.

Pouta antaa ryhmälle kasvuennusteen

Aikoinaan minikaivurilla Suomen halki ajanut mies keräsi yli 79 000 tykkäystä, mutta Pouta on maltillinen ryhmän nopeasta kasvusta huolimatta. Poudalla on tarjolla tarkka ennuste juhannussään lisäksi myös faniryhmänsä kasvun kehittymisestä.

– Ihan kaivurimiehen lukemiin ei varmaan päästä. Ennustan, että kasvu kiihtyy Tuska-festareihin asti ja sitten se todennäköisesti hiipuu, Pouta ennakoi.

Pouta on käynyt metallimusiikkifestareilla useana vuonna ja on tuttu näky vauhdikkaassa moshpitissä.

– Tämä tuhansien fanittama kuva on Tuskasta, kun se järjestettiin vielä Kaisaniemessä. Päätöstä tänä vuonna festareille menemisestä en vielä ole tehnyt, mökiltään tavoitettu Pouta kertoo.

Pouta ei viileänä tv-persoonana ihmetellyt saamaansa huomiota, vaan otti hyväntuulisesti uutiset ryhmästä vastaan.

– En minä nyt varsinaisesti yllättynyt. Vaikka onhan tämä nyt ihan pimeää, Pouta nauraa MTV.fi:lle.

Festariagentit testaavat kuuluisan Tuskan moshpitin ja soluttautuvat metallisen musiikkitapahtuman pyörteisiin. Jakso ilmestyy Katsomoon 1.7.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja